Narodna medicina

Superiorna maska za lice: Prirodni face-lift, briše bore, čisti ten, vlaži i smanjuje pore do minimuma!
Koža lica vam izgleda nekako loše i umorno?

Suha je, crvena i nečista, pore su proširene, lice izgleda starije, opušteno i beživotno? Ova izvrsna maska s biljnim glicerinom (glicerol) i vitaminom E će riješiti ovaj problem, prenosi portal uspesnazena.com!
Mnoge žene se kunu da je ovo najbolja maska za lice koja im je jedina riješila sve probleme sa tenom: ona zateže, briše bore, maksimalno smanjuje pore i čisti akne i mitesere, dubinski hrani i vlaži i time uklanja suhoću, crvenilo, ublažava ožiljke i ljuštenje kože…
Zašto ovo zaista djeluje?
Sviznamo da se vitamin E smatra vitaminom ljepote i mladosti. On usporava starenje kože, ublažava bore, smanjuje umor. Koža se pomlađuje i postaje zategnutija.
Vitamin E ili Tocopherol regenerativno djeluje na kožu, izglađuje bore. Kupite najbolje onaj dobiven hladnim prešanjem pšeničnih klica i to u kapsulama, radi lakšeg doziranja.
Glavna uloga vitamina E je antioksidativna zaštita od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Svojim antioksidativnim djelovanjem štiti kožu od produkata prirodnih metaboličkih procesa i štetnih utjecaja okoline. Neutralizira oksidirajući učinak UV zraka na proteine i lipide staničnih membrana, a time i nastajanje slobodnih radikala koji su važan čimbenik u procesu preranog starenja. Ima protuupalno djelovanje, smanjuje eritem koji nastaje nakon sunčanja ili djelovanja štetnih tvari i ubrzava obnavljanje oštećenih stanica, te skraćuje vrijeme zacjeljivanja rana. Smanjuje transepidermalni gubitak vode, vlaži i omekšava kožu. Sprječava nastanak lipoperoksida koji potiče prhutanje kože i stvaranje komedona Povećava aktivnost enzima u koži. Regenerativno djeluje na kožu, izglađuje bore. Djelotvoran je kod ožiljaka (upotreba i u kirurgiji).
Biljni glicerin ili glicerol je gusta, viskozna prozirna tekućina bez mirisa, daje koži vlažnost i mekoću. Prirodan je i sam po sebi djeluje protuupalno. Glicerol zadržava vlagu u koži, formirajući na njoj film.
Izbjegavajte ga samo pri suhom vremenu i ako predugo boravite u prostoriji sa jako suhim zrakom jer će vam dehidrirati kožu.
Sastojci, dodani u glicerol bolje djeluju na kožu.
Dokjedan sastojak hidratizira kožu, drugi je učinkovito pomlađuje i ujednačava ten, smanjuje pore, crvenilo i ožiljke.
Ne treba vas zabrinjavati što odmah, nakon nanošenja maske, koža postaje ljepljiva. Glicerol će se brzo apsorbirati u kožu i taj osjećaj nestaje.
Pomlađujuća maska za lice s glicerolom i vitaminom E – Recept:
Sastojci za nekoliko dana tretmana:
•10 kapsula vitamina E
•25 ml biljnog glicerina (glicerol)
Postupak:
Probušitkapsule vitamina E iglom i istisnite u bočicu s glicerolom u kojoj treba biti oko 25 ml glicerola (višak odlijte i spremite negdje u drugu bočicu).
Promućkajte.
(I jedno i drugo ćete pronaći u vašoj ljekarni za male novce. Cijena glicerola je ispod 10 kn za manje pakovanje, kapsule E vitamina možete kupiti i na komad.)
Navečer, sat vremena prije spavanja, dok čitate knjigu ili gledate film, nanesite malo ove smjese glicerola i vitamina E na očišćeno lice (po slobodnoj procjeni). Smjesa je gusta, ljepljiva i viskozna i zagrijati će vam kožu.
 Poslije 40-50 minuta, prebrišite lice papirnatom ili vlažnom maramicom, ali ne umivajte se.
Lezite spavati. Umivanje ostavite za ujutro.
Stavljajte ovu masku 14 dana, svakodnevno. Po potrebi napravite još.
Već poslije 6-7 dana primijetit ćete ujednačen ten te baršunastu i svježu kožu lica.
Napomena: Nemojte koristiti glicerol za njegu kože lica i kose kod vrlo niske vlažnosti zraka jer može dehidrirati kožu (misli se na općenite vremenske uslove i redovan, dug boravak u prostoru sa suhim zrakom).

Kontakt

Austria
2,17 € / min
 
Germany
1,99 € / min
 
Switzerland
4.23 SFR / min
 
Sweden
30.00 SEK / min
 
From other countries
at a cost of operators from your country
 

PrijateljiMjesečeve mijene

Trenutne pozicije planeta