Reiki

Reiki

Reiki je metoda liječenja i samoizliječenja polaganja ruku na tijelo. Reiki može raditi svako, bez obzira na starost i spol. Riječ Reiki je nastala od japanskog jezika i znači  univerzalna životna energija. Reiki je univerzalna energija koju nam Bog poklanja.Reiki nije religija,  niti je neka sekta, a ni filozofija.Svako čovjek ima Reiki energiju u sebi. Većina toga nije ni svjesna, a znamo kada nas nešto zaboli instiktivno stavljamo ruku na bolno mjesto i odmah osjetimo olakšanje. Da bi čovjek  potpuno oslobodio Reiki energiju treba se inicirati. Osobe koje su inicirane u Reiki, svakako uz pomoć učitelja Reikija, mogu svejsno koristiti energiju Reikija i pomoći i sebi i drugim osobama, koji od njih zatraže pomoć.

To je pozitivna energija univerzuma, koju nam univerzum poklanja kada molimo za to. Sve sposobnosti i sve snage daje nam Bog. Bog je sve, u svemu je Bog. Svakome pokloni sposobnosti. Nekome dijeli znanje, nekome da daje savjete, nekima da pomaže drugima, nekima snagu i vjeru, nekima sposobnost da dijeli bolesti, a nekima sposobnost da liječi bolesti. Svako ima svoj zadatak na ovome svijetu.

Reiki je univerzalna energija koja protiče kroz naše ruke. Reiki energije prima se kroz posebno otvaranje kanala i primanje simbola, odnosno inicijaciju imamo svjestan prilaz  energije iz univerzuma. Mi u tom slučaju služimo kao kanal u koji Reiki energija ulazi i dalje se prosljeđuje do osobe kojoj je potrebna, odnosno osobe koja je saglasna da primu tu energiju, jer Reiki energija se ne smije sa silu  usmjeravati, odnosno osobi se treba predložiti da li će je primiti, a ako je osoba saglasna s tim tek onda pustiti da ide prema njoj.

Snagom Reiki energije prima se pozitivna energija, liječe  duševne blokade koje su često uzrok bolesti na fizičkom nivou. Jedna od više prednosti je inicijacija u više stepenova Reikija koje može davati samo učitelj Reikija.

 1. PRVI STEPEN Reikija , daje sposobnost da liječimo sebe i svoje srodnike rukama.
 2. DRUGI STEPEN  pojačava sposobnosti i dobijamo snagu za mentalno davanje Reikija u čemu  ni mjesto ni vrijeme nemaju nikakav značaj.
 3. TREĆI STEPEN  daje jedan veliki duhovni uzrast. Takođe sa trećim stepenom energija se može slati i na daljinu  još jače.
 • Većina treći stepen dijeli na dva dijela:
 1. Prvi dio –    Majstor  praktičar
 2. Drugi dio –  Majstor učitelj  i time preuzima odgovornost da Reiki daje dalje, odnosno da osobe koje žele imati Reiki , on inicira u Reiki .

 

 1. PET ZLATNIH PRAVILA REIKIJA
 2. UPRAVO DANAS NEĆU SE LJUTITI.
 3. UPRAVO DANAS NEĆU SE BRINUTI.
 4. DANAS ĆU POŠTOVATI SVOJE RODITELJE I STARIJE.
 5. ZARAĐIVAT ĆU SVOJ HLJEB POŠTENO.
 6. BIT ĆU ZAHVALAN SVEMU ŠTO ŽIVI.

Što je Kundalini energija i kako djeluje?
Kundalini je duhovna energija koja spava u svakom čovjeku u području prve čakre – Muladhara.
To je snaga koja je po svojoj prirodi spiralna i savijena je tri i po puta u obliku prstena, i tako miruje sve dok je ne probudimo. Kada se kundalini budi, kreće se uzduž energetskog kanala koji protječe kroz kičmeni stup od trtice do glave i na svom putu kroz energetski kanal prolazi kroz čakre kako bi dosegla sedmu – Krunsku čakru.

Što su čakre?

Čakre su energetski centri u tijelu. U prijevodu čakra «Točak svjetlosti ». Svi mi posjedujemo određenu energiju koja okružuje naše tijelo .Ta energija centrirana je unutar tijela  u sedam živčanih i energetskih centara smještenih uzduž kralješnice.

Uvijek me zanimala ezoterija. Cijeli svoj život sam tome posvetila.Dugo svoje sposobnosti, vidovitost i predviđanje sudbine čuvala sam samo za sebe i radila na sebi.

Poslije rata u mojoj domovini, osjetila sam potrebu da svoje znanje i potencijale podijelim sa drugima. Odlučila sam da se profesionalno bavim predviđanjem budućnosti.Željela sam pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna.

Sredinom devetnaestog stoljeća doktor Mikao Usui je ponovo otkrio i oživio staru tehniku liječenja Reikijem .Doktor Usui se rodio 15.08.1865 godine. On je bio vodić jedne katoličke škole u Kyotu u Japanu. Jednoga  dana nekolikonjegovih učenika ga je pitalo, da li vjeruje u ta čudna izliječenja od strane Isusa?

Predviđenje budućnosti
SMS poruke

Upišite KUL, napravite razmak, upišite ime i datum rođenja, te pitanje koje Vas interesuje i pošaljite na brojeve:

Austija 0900 506 506 2,00€/SMS
Bosna i Hercegovina 091 810 700 2,34KM/SMS
Hrvatska 667 667 6,24HRK/SMS
Njemačka 44144 1,99€/SMS
Srbija 1551 120DIN/SMS
Švajcarska/Švicarska 9292 3,00CHF/SMS
Švedska 72027 30,00SEK/SMS

PrijateljiMjesečeve mijene

Trenutne pozicije planeta