Arapski horoskop

Svaka lunarna stanica zauzima u zodijaku 12 stepeni, 51 minit i 26 sekundi ( kada 360 stepeni podijelimo sa 28 dobijamo tu vrijednost), i ima određena značenja. Astrološka značenja lunarnih stanica su međusobno različita i opisuju različite tipove ličnosti. Da bi ste mogli utvrditi svoju arapsku lunarnu stanicu i saznali šta o vama kažu arapski astrolozi,potrebno je da znate samo koji je položaj na zodijaku zauzimao mjesec u času vašeg rođenja.

PRVA LUNARNA STANICA (0° do 12°51'26" Ovna)Vi ste osoba satkana od akcije i dinamike. Neke odluke donosite previše naglo, nestrpljivi ste, bome i lako razdražljivi. Vaša plahovitost vodi korene još iz detinjstva. Zbog takve prirode svoje ličnosti vama nikad nije dosadno. Imate puno događanja i zanimljiv život, ali ste u stalnom sukobu sa okolinom. Vaši životni putevi će trpiti promene i zato vam je neophodna samokontrola. Emotivni ste i puni erotskog naboja. Obratite pažnju na tu činjenicu da ne bi ste preterali i da vam se višak erotske energije ne bi vratio kao bumerang. Dosta radite i potrebno je da se više odmarate. U protivnom vam sleduju problemi sa nervnim sistemom glave i migrene. Sa očima takođe može biti problema. Imate smisla za estetiku i ona blagotvorno deluje na vas. Pokušajte da bude ponekad i posmatrač sa strane, nemojte biti “ mirođija u svakoj čorbi “.

DRUGA LUNARNA STANICA (12°51'27" - 25°42'52" Ovna) Vi ste samostalna osoba. U toj svojoj potrebi za nezavisnošću znate da budete sebični i da nedovoljno pažnje posvećujete drugima. Ipak vi ste veran drug i na vas se može osloniti. Teško odustajete od zadanih ciljeva, ali se i to dešava. Puno sanjarite, a sve u životu se ne može ostvariti. Redukujte svoje ambicije i svedite ih na razumnu meru. Imate solidne potencijale i energiju, ali ne onoliko koliko mislite. U poslu vam odgovara posredovanje između dveju strana, recimo prprodaja u trgovini. Ako je to vezano sa putovanjima - eto prave varijante za vas. Imate sređe i sa svojim pretpostavljenim. Iako su svesni vaših nedostataka, nekako ste im simpatični i progledaju vam ponekad kroz prste. Dobro je što ste svesni toga. Odgovaraju vam energični, strasni i emancipovani partneri, koji će vas ispunjavati, ali neće narušavati vašu težnju za slobodom. Svi, uključujući tu i vašeg partnera, jasno moraju uvek imati na umu vaše potrebe. Postoji ipak opasnost da padnete u zavisnost. Tada je to kod vas znak bolesti. Sa zdravljem imate dosta sreće, ne toliko u smislu da ste čeličnog zdravlja, već u smislu da ćete uspeti da prebrodite bolesti od kojih budete bolovali.

TREĆA LUNARNA STANICA (25°42'53" Ovna - 8°34'18" Bika) Sami odlučujete o stvarima u svom životu. Tako bar mislite i trudite se to i drugi vide. Međutim, vaše misli jesu nezavisne, ali vas na delu ograničavaju mnoge stvari. Želite da i drugima oko vas bude dobro kao i vama, pa se zato odričete mnogo čega. Ipak, vi ste zrela osoba, koja ipak na sopstvenu sudbinu ima najviše uticaja. Držite se utabanih staza, verujete u ovozemaljske vrednosti i znate da uživate u životu. Iako ste oprezni znate da emotivno odreagujete, pa čak i da planete. Ali to nije vatra koja treba da sprži nekog, već samo vaše pražnjenje. Uporni ste i imate dobre izglede da uspete u životu. Bilo bi dobro da se brže prilagođavate promenama. Uostalom, život se samo iz njih i sastoji. Vaš odnos prema erotici je u osnovi tradicionalan, ali to ne smanjuje njen značaj u vašem životu. Zato tražite odgovarajućeg partnera, a kad ga nanjušite, počinjete lov na njega. Da, vi ste uporni da dobijete ono što vam treba, a i dobar ste lovac. Krvna slika vam često nije najbolja. Uzroci mogu biti razni, a najednostavniji lek je boravak u prirodi i telesne vežbe.

ČETVRTA LUNARNA STANICA (8°34'19" - 21°25'44" Bika) Prijatna ste osoba. Stabilna i drugi se mogu osloniti na vas. Dom i porodica vam puno znače, a takođe i materijalna sigurnost. Posesivni ste, mislite sa punim pravom. Moraćete, međutim da se borite uporno za mir u kući i porodici, jer sukobi i problemi mogu nastati. Kada ste u neizvesnosti, reagujete vrlo tvrdoglavo i to vam nanosi štete. Budite malo dinamičniji. Ponekad ste tromi i nehajni. Pa nisu sve promene samo da bi vama zagorčavale život. Periode ljubavi i druženja kod vas smenjuju periodi povučenosti. Unesite više žara u svoj ljubavni život. Obratite pažnju na potrebe vašeg partnera, jer rutina deprimira. Čak i kad je dobro « odrađena «. Volite dobre stvari, probirljivi ste, ali i neumereni. To se odnosi i na hranu i piće. I tu najčešće mogu nastati zdravstveni problemi. Imate osetljivo grlo, leđa i reuma vam mogu praviti neprijatnosti. Gode vam intenzivne šetnje, a vi baš volite sve polagano.

PETA LUNARNA STANICA (21°25'45" Bika – 4°17'10" Blizanaca) Vi ste ispunjeni senzualnošću. Zato ste veoma probirljivi i tražite adekvatno društvo. Ako ga nađete, dugo ostajete vezani za njega. U stvari radi se i o vašoj urođenoj stidljivosti, koja je ograničavajući faktor u vašem životu. Da nje nema sve bi vam polazilo za rukom. Privlače vas intelektualne stvari, duhovna lutanja. Volite da putujete, pa makar i u mislima. Puno upijate iz svoje okoline. To utiče na vaše raspoloženje. Odgovarajućeg partnera nećete lako pronaći, jer je malo osoba koje mogu da istrpe vašu preveliku osetljivost. Morate u pomoć prizvati svoju intelektualnost i shvatiti da se suprotnosti ipak najbolje slažu. Zdravlje vam je dosta dobro. Mogu vam probleme praviti zglobovi, ramena. Žljezde takođe. Preporučuje vam se uredan život. Bilo bi dobro da idete na masaže.

ŠESTA LUNARNA STANICA (4°17'11" - 17°8'36" Blizanaca) Vi ste nemirna osoba. Inteligentni ste, pomalo površni, a znate da budete i lakomisleni. Ponosni ste na svoje vrednosti. Znate da se izrazite, ali niste uvek u prilici da dobro procenite šta je za vas najbolje, u poslu, ali i u drugim oblastima života. Poslovi vam ne idu baš najbolje jer istovremeno radite više njih i to , naravno, brzopleto. Kada upadnete u beziizlaznu situaciju ponašate se detinjasto, pa očekujete i zaštitu, koju uglavnom i dobijete. Odgovaraju vam poslovi sa zemljom, kao i ona vrsta poslova u kojima treba nešto istraživati i pronalaziti.Na emotivnom planu se držite racionalnosti. Niste previše strasni, a to ne zahtevate ni od partnera. Flertujete često, da bi ste zadovoljili svoju znatiželju, a ne zbog potrebe za neverstvom ili da bi ste utolili svoju strast. Ipak ste u erotskom smislu maštoviti, čime nadoknađujete, bar delimično nedostatak strasti. Zdravlje vam nije najjača strana. Imate problema sa rukama, disajnim organima. Duvan – nikako. Moguće da ćete morati da se podvrgnete operacijama.

SEDMA LUNARNA STANICA (17°8'37" Blizanaca – 0° Raka) Vi znate da se iskažete i da dokažete da ste u pravu. Posedujete znanje i inteligenciju. Nedostaje vam ozbiljnosti da bi ste sve to krunisali uspehom kakav želite. Nemirni ste i radoznali, vaša pažnja je uvek usmerena u nekoliko pravaca. Zato precenjujete sebe i pravite greške. A za greške ćete biti kažnjeni, jer vama život ne oprašta. Ali vas i nagrađuje. Imaćete uspona i padova, i dosta dobitaka. Kako ćete to iskoristiti ? Ako uspete da se skoncentrišete na bitno i uozbiljite, uspeh vam ne gine. Ide vam od ruke studiranje i sticanje znanja. Na to bi trebalo da se oslonite. Imate puno prijatelja, ali ipak ste sami sebi najbolji prijatelj. U ljubavi ste skloni promenama, ali ćete se skrasiti, jer je to sfera vašeg života gde ćete sigurno imati sreće. Zdravlje vam je krhko, ali bolovaćete od kraćih, uobičajenih bolesti. Uredno ih odležite, jer vama to pomaže, da se smirite i smanjite aktivnosti organizma.

OSMA LUNARNA STANICA (0° do 12°51'26" Raka) Vi ste ćudljiva osoba, podložna oscilacijama u promeni raspoloženja. Vašim životom diriguje neprestana stihija emocija koja struji kroz vas. Zato ste podložni emotivnoj nestabilnosti i činite sebe zavisnim od mnogih stvari. Sentimentalni ste i velikodušni. Sve bi ste dali za pravo prijateljstvo. Potrebna vam je podrška. U poslu niste baš najrevnosniji, jer i tome prilazite sa previše emotivnosti. Kada se na kraju u nečemu razočarate, možete postati surovi i čak brutalni. Klonite se toga, jer se takve situacije uvek završavaju nepovoljno po vas. U mladosti volite ljubavne avanture, boem ste, ali kada se vežete za stalnog partnera i zasnujete porodicu, postajete sasvim drugačiji. Porodica vam je sve. Volite decu i udobnost doma. Imate problema sa stomakom. To je najbolje lečiti odgovarajućom, redovnom i umerenom ishranom, a ne lekovima koje obožavate. Pazite se bolesti zavisnosti.

DEVETA LUNARNA STANICA (12°51'27" - 25°42'52" Raka) Romantični ste i sentimentalni. Lako zaplačete i muče vas tuđe brige. Bilo bi bolje da se posvetite više sebi i ličnim problemima. Jer vaš put kroz život će biti trnovit. Vi potajno želite vlast, ali ne i odgovornost koja sa njom ide. Zato ste pasivni i puštate da vas događaji zatiču nespremnog. Onda reagujete suprotno nego što treba i očekujete pomoć Morate se više truditi i biti uporniji ako želite uspeh u životu. U ljubavi ste maštoviti i znate da se izrazite. Duhovna komponenta ljubavi vam je veoma važna. Verni ste partneru, a do eventualnog neverstva dolazi samo ako izgubite duševni mir, pa se odate porocima. Skloni ste piću, a njegova prekomerna upotreba je izvor svih zala. Po svaku cenu se uzdržavajte od pića, a da i ne govorimo o narkoticima. Možete imati zdravstvenih problema sa grudnim košem, crevima. Uopšte, dosta ste predisponirani bolestima, pa čak i umišljenim. Nećete biti pošteđeni ni psihičkih problema. Pored uobičajenog ,na vas deluje i sugestivno lečenje. Potrebna vam je, i na vas deluje terapeutski, vera u nekog ili nešto. To može biti, između ostalog, religija, ali i politički pokret.

DESETA LUNARNA STANICA (25°42'53" - 8°34'18" Lava) Imate sposobnost komunikacije sa ljudima i diplomatskog šarma. To će vam pomagati u poslu. A vaše su ambicije u tom delu velike. Želite da stvarate i gradite. Tu vam može biti smetnja vaša sentimentalnost, ako joj se prepustite. Iako se trudite da delujete samouvereno u sebi imate inhibicija. Imate izraženu privlačnost i ljudi se rado druže sa vama. Vaš odnos sa masom je specifičan i pomalo protivrečan. Volite daa ste okruženi ljudima, ali ne pokazujete dovoljno intimnosti. Ljubav vam je važna, i erotika, ali i drugarstvo. Pridajete važnosti obostranoj privrženosti i vernosti. Zdravlje vam je promenljivo. Postoji mogućnost da bolujete od teže bolesti. U zrelijim godinama vam vitalnost raste. Bolesti unutrašnjih organa najviše ugrožavaju vaše zdravlje. Vodite računa o njemu. Budite što više opušteni i izbegavajte nervne napetosti.

JEDANAESTA LUNARNA STANICA (8°34'19" - 21°25'44" Lava) Sebe smatrate centrom sveta. Znate da se nametnete i očekujete javna priznanja. Znate biti razmetljivi i igrati se sa tuđim osećanjima. Ponekad ste pravi snob. Racionalni ste i emocije dobro kontrolišete. Ali ako vas nadvladaju, onda su to prave eksplozije. U životu želite da rušite tvrđave koje su drugi podigli. To je hazardan posao i stvara neprijatelje. I pored toga, vi imate dosta prijatelje i kroz život plovite punim jedrima. Čuvajte se sumnjivih tipova, jer su za njih idealan plen ponosni i principijelni ljudi kao vi. U ljubavi želite da dominirate. Birate partnera koji vam odgovara lično, ali koji će vas dostojno reprezentovati i van kruga porodice. Avanture van braka, su po vama nepotrebne, ali ako se u njih upustite, za vas je to opasnost. Jer vi zaglavite tamo, gde se drugi lako izvuku. Imate solidno zdravlje. Probleme vam najviše stvara srce i celokupan kardiovaskularni sistem. Kontrolišite ga i preduzimajte preventivne mere.

DVANAESTA LUNARNA STANICA (21°25'45" Lava – 4°17'10" Device) Vi ste vredna osoba. Odgovaraju vam više uobičajeni i jednostavniji poslovi, kao zemljoradnja ili ručni radovi. To nije zato što nemate sposobnosti za složenije, umne poslove, već je to pitanje vašeg karaktera. Ne želite da se iskazujete i potiskujete svoj ego. Zato plaćate ceh u životu jer se to odražava i na vaš uspeh i na vaše zdravlje. Jer vi ste u stvari ambiciozni i potajno priželjkujete priznanje i divljenje okoline. Ono čega se prihvatite umete i da dovedete do kraja. Ozbiljni ste i organizovani. U svakom poslu koji radite unosite novine i zanimljivosti. I kad radite za drugoga, a to se često dešava, prosto robujete potrebi da budete savršeni. Nemate dovoljno vremena za intimnosti i lične stvari. Teško se zaljubljujete, a kada neko osvoji vaše srce, postajete pravi rob ljubavi. Bolesti od kojih bolujete su najčešće psihosomatske. Ukoliko maksimalno ne vodite računa o svom zdravlju moguće su teške bolesti. Za vas je najpreventivnija opuštenost i vođenje računa o ishrani.

TRINAESTA LUNARNA STANICA (4°17'11" - 17°8'36" Device) Posedujete naglašen osećaj i potrebu za redom. Vrlo ste precizni i analitični. To su dobre osobine, ali su kod vas previše dominantne. Zato često nervirate mnoge iz svoje okoline, jer ste uz to i vrlo kritični prema drugima i prema sebi. Ipak, u suštini vi ste skromni i nenametljivi. Praktični ste, strpljivi i uporni. U svemu ste sračunati i ne pokazujete lako svoja osećanja. Najlakše i najradije komunicirate sami sa sobom. Radije ste podređeni nego nadređeni. Ponekad poželite da to promenite, ali retko uspevate. Savest vam radi i niste zlobni. Korektni ste, ali biznis je biznis. Još kako znate da se zarad interesa prilagodite trenutnoj situaciji i odstupite od nekih svojih principa. U ljubavi ste uzdržani, ali ne i hladni. Dužnost kod vas ima prednost u odnosu na erotiku. Trudite se da budete verni, ali se može desiti da izneverite partnera, naročito posle duge veze kada svi misle da o tome nema ni govora. Zdravstveno su vam najugroženiji abdomen i simpatikus. Šetajte pored vode i unosite dosta vitamina u svoj organizam.

ČETRNAESTA LUNARNA STANICA(17°8′37″ – 0° Vage)
Stidljivi ste i često izbegavate da se otvoreno suočite sa bitnim stvarima u svom životu. Iako dobro procenjujete stvarnost, ipak ste uzdržani. Držite se stava da ne možete zažaliti zbog reči koje niste rekli, ili poteza koje niste povukli. Intuicija vam govori da je tako najbolje. Ta uzdržanost je ustvari nedostatak hrabrosti. U društvu ste prijatni i ljubazni. Imate razumevanja za druge. Pomoći će te svakom, ako je to u vašoj moći. Imate uspeha u intelektualnim poslovima, a leže vam i druge vrste poslova. Jer sve što radite, uglavnom ispadne dobro. Zbog vaše stidljivosti ljubavne veze su u početku hladne i nekad se završe pre i nego što zapravo počnu. Ali kasnije doživljavate pravu i kompletnu ljubav. Zdravstveno stanje vam je promenljivo. Moguće su komplikacije sa jetrom i pankreasom. Nedovoljno ste imuni na infektivne bolesti. Higijena vam puno znači u prevenciji. Klonite se medikamenata, alkohola i narkotika.

PETNAESTA LUNARNA STANICA (0° do 12°51'26" Vage) Imate visoke ideale i sve zamišljate da treba da je harmonično. Ali život je sve samo ne harmonija. Trudite se da budete otmeni, šarmantni i da imponujete. Takvi ste u ophođenju i u poslovima. No na položaj se ne probija lepim manirima. Upravo zato što ste takvi, do čvstog i uticajnog mesta u službi dolazite relativno kasno. U određenim situacijama uspevate da dođete u sukob sa drugima, iako vi nikad prvi ne počinjete « tuču «. Ako do toga dođe onda ste spremni da se sve izdržite i iskazujete hrabrost i odlučnost. Ljubav je za vas smisao svega postojećeg. U njoj ima emocija, strasti i prijateljstva. Vernost vam nije imperativ, ali se u neverstvo retko upuštate. Najčešće su u pitanju laki flertovi, bez ozbiljnih posledica za stabilnost veze. Imate osetljivu kožu i često probleme sa bubrežnim organima. Blagotvorno na vas deluju razonode i izleti.

ŠESNAESTA LUNARNA STANICA (12°51'27" - 25°42'52" Vage) Kod vas se sve zasniva na emocijama. Zbog toga često niste dovoljno objektivni. Brzi ste u reakcijama, a one idu iz krajnosti u krajnost. Zato najbolje uspevate u onim sferama i situacijama gde uspevate da pomirite protivrečnosti i oprdeliti se za kompromis. Na poslu ste, pre bi se reklo uredni, nego sistematični. Kada hoćete umete da budete taktični, pa čak i diplomata. Od ruke vam ide trgovina, posredovanje. Po vama je idealna varijanta napraviti veliki posao, dobro zaraditi, pa onda uživati. Oslobođen radnih i svih drugih obaveza, osim jedne – potrošiti novac na lepe stvari. Težite čistoj ljubavi. Romantičnost i pažnja, kombinovani sa erosom su vaš recept. Sve je to bolje pre braka, a u braku nekako vremenom dolazi do promena, koje vas deprimiraju. Zbog toga brak može upasti u krize. Zdravlje vam je podložno spoljnim uticajima, od vremenskih prilika pa do dnevnih događaja. Migrene, žuč, nervi. Redovna kvalitetna ishrana i topla reč na vas imaju najpovoljniji uticaj.

SEDAMNAESTA LUNARNA STANICA (25°42'53" Vage - 8°34'18" Škorpiona) Vi ste osoba čvrstih načela. Dobro znate šta se oko vas događa i čekate pravi trenutak da ostvarite svoj cilj. Poneko bi pomislio da ste pasivni i nezainteresovani, ali to je samo vaša maska. Kad krenete, tada nema zaustavljanja do pobede. Volite životne izazove i dinamiku. Vaš životni put vas može odvesti daleko od mesta rođenja. Svugde se snalazite bez većih problema i daljina vam ne pada teško. Ne marite mnogo za kritike i mišljenje okoline o vama. Dobro se orijentišete u prostoru i odgovaraju vam poslovi u kojima ta sposobnost dolazi do izražaja, u kojima niste na jednom mestu, već se neprekidno krećete. Ali zato svoje opredeljenje u ljubavi ne menjate. Iako ste privlačni za suprotan pol u ljubavi vam ne odgovaraju promene. Zdravlje vam je solidno. Možete imati manjih problema sa groznicama i zaraznim bolestima. Od organa su vam najosetljiviji oči i nos. Sami sebi ste najbolji lekar, jer tačno osećate šta vam smeta , a šta pomaže.

OSAMNAESTA LUNARNA STANICA (8°34'19" - 21°25'44" Škorpiona) Obožavate opasne situacije i zanimanja. Jedino tada osećate da dišete punim plućima. Izazovi su ono što vas inspiriše i omogućuje da utrošite svoju ogromnu energiju na način koji vama najviše odgovara. Hladnokrvni ste i inteligentni. Svakodnevne rutinske radne obaveze, svakodnevna kolotečina, za vas su prava propast i nikada ih ne prihvatate. Specijalista ste za rešavanje konspirativnih situacija. Lako prepoznajete protivnika i upuštate se u borbu. Ali morate imati na umu da sve to donosi rizik i opasnost. Preterana potreba za uzbuđenjem, kolerični temperament koji permanentno potiskujete u sebi i velika količina energije, mogu vas slomiti pre vremena. Zato morate biti uzdržljiviji i umereniji. Vrlo ste otvorena osoba prema svojim drugovima i prijateljima, pa to nekad i zasmeta. Požrtvovani ste, ali zato i jako zahtevni u ljubavi. Teško vas je zadovoljiti. Zdravlje je dobro. Mogu vam zadati probleme seksualni organi, bešika, prostata. Medecinu ne uvažavate mnogo, a posebno ne volite medikamente.

DEVETNAESTA LUNARNA STANICA (21°25'45" Škorpiona – 4°17'10" Strelca) Vi živite u nekim višim sferama i svakodnevni život za vas ne postoji. Zato okolini delujete da ste emocionalno hladni, ili čak prazni. Ali kada ste u vašem svetu menjate lice i temperament. Vrlo često ste usamljeni i prijateljstva nalazite tek na velikim daljinama. Volite da putujete, mundijalista ste. Imate sklonosti da se bavite naukom i to od egzaktnih do okultnih. Za vas nije problem da obavljate više poslova istovremeno i da imate više zvanja. Niste za trgovinu, ali znate da sačuvate svoje. Pridajete važnosti etici i humanim ljudskim odnosima. Pomoći ćete nevoljniku. U ljubavi ste naizgled čudak, ali ste u osnovi sasvim normalnih prohteva. Jedino je teško prodreti do vas i skrenuti vam pažnju na sebe. Ko to uspe, odradio je najveći deo posla. I neće biti razočaran. Za zdravlje se ne morate brinuti. Čuvajte bubrege i udove. Lečite se jednostavnom ishranom, i dugim šetnjama. Piće i narkotici su za vas izuzetno štetni i opasni.

DVADESETA STANICA (4°17'11" - 17°8'36" Strelca) Vi ste nepopravljivi optimista, čak i idealista. U svemu tražite humanost i dublji smisao. Velikodušni ste i prijateljski nastrojeni. Smatrate da sve ima neki svoj red koji se mora poštovati. Kontrolišete svoj temperament i nikad se previše ne uzbuđujete. Ekonomišete sa svojim snagama i znate da ih usmerite prema pažljivo odabranom cilju. Zato možete biti uspešni u raznim zanimanjima i poslovima. Iako ceo život provodite u traganju za paravom merom svih stvari ne zaboravljate ni ovozemaljske vrednosti. Steći ćete solidno imanje, ali što je još mnogo važnije, uživaćete u životu. U ljubavi ste strasni, ali je i to oblast u kokoj tragate za dubljim smislom. Brak je za vas stamena institucija i popustljivi ste da bi ga očuvali i prilagodili se partneru. Ipak vam se dešava da imate više od jedne stalne veze. Harmoničnog ste zdravlja jer mu posvećujete pažnju. Možete imati problema sa krstima, butinama i reumama. Takođe, vid vam nije baš najbolji. Godi vam čist vazduh i kada vas niko ne uznemirava.

DVADESET PRVA LUNARNA STANICA (17°8'37" Strelca – 0° Jarca) Vaša tolerancija i poštenje su naglašeni. Uvek ste podjednako raspoloženi i kooperativni. Lojalni ste i nikad se ne bunite bez razloga. Ipak ste sa svima na distanci. Rado ste viđeni u raznim društvima. Vodite bogat društveni život i volite putovanja. Elegantni ste i plemeniti. Odgovaraju vam poslovi sa ljudima, u humanim i socijalnim ustanovama, sa decom, u medicini, u suzbijanju kriminala. Volite decu, kuću i sve jednostavne poslove oko nje koji vas odmaraju. Živahnog ste temperamenta i to se oseća i u vašim ljubavnim vezama. Volite raznolikost, ali znate da se vežete za pravu osobu. Uživate u svojoj porodici i ona za vas prdstavlja alfu i omegu. Zdravlje bez izraženih problema. Možda nešto sa vratom i unutrašnjim žljezdama. Čuvajte se preloma kostiju. Verujete lekarima, a sport vam je najbolji lek.

DVADESET DRUGA LUNARNA STANICA (0° do 12°51'26" Jarca) Ambiciozni ste i organizovani. Možda pomalo hladni i proračunljivi, ali šta je tu je. Vi svesno žrtvujete emocije da bi ste bili što uspešniji jer znate da te dve stvari teško idu ruku pod ruku. Dinamična ste ličnost i pokrećete mnoge poslove. Sve shvatate ozbiljno i vrlo ste disciplinovani. Ponekad ste previše melanholični i pesimistički raspoloženi. Tada vas iritira blizina drugih ljudi i odgovara vam usamljenost. Uspešno namećete svoj autoritet. Dobri ste u mnogim poslovima, kao što je zemljoradnja, građevinarstvo, mehanika, nauka. Previše, međutim robujete radu i kad se zahuktate niste u stanju da se zaustavite. Toga ćete se uspeti osloboditi tek u starijim godinama, što će biti povoljno za vaše zdravlje. U ljubavi ste realni i ne očekujete bajke. O nevernosti nema ni govora. Imate osetljive kosti, zglobove. Takođe lako dobijate prehladu i reumu. Uzimajte preventivna sredstva i trudite se da što više budete dobro raspoloženi. To je za vas spasonosno.

DVADESET TREĆA LUNARNA STANICA (12°51'27" - 25°42'52" Jarca) Stabilni ste i rezervisani. Dobro znate koji su vaši ciljevi i ograničenja. Niste društvena osoba, ali se u užem krugu dobro snalazite. Iako vam smisao za humor nedostaje vama lično to nesmeta. O sebi imate pozitivno mišljenje. Drugi ne misle tako, pomalo vas se plaše jer ste strogi i u određenim situacijama se namećete, preuzimajući kontrolu nad situacijom koja se dešava. Iako ste uporni nedostaje vam završni udarac. Odgovaraju vam poslovi koji traže strogu primenu propisanih pravila i ne previše mašte. Dobro se snalazite u uniformama, u medecini, u bankarstvu. Kada završite svoje obaveze volite da odete na neka usamljena mesta. Vas partner poštuje i vama je to dovoljno. Zajednica sa vama pruža sigurnost jer ste vredni, verni i skromni. Inklinirate ka hroničnim bolestima, ali vas to ne može slomiti. Kako starite tako vam se zdravlje stabilizuje i popravlja. To je zato jer vodite računa o svom načinu života. Problem vam mogu biti vrat, pluća, noge. Za vas najbolju preventivu predstavlja umereno naprezanje i kretanje.

DVADESET ČETVRTA LUNARNA STANICA (25°42'53" Jarca - 8°34'18" Vodolije) Originalnost i nekonvencionaalnost su vaše glavne odlike. Uvek ste u pokretu i svugde vas ima. Humana ste osoba i rado pomažete drugima, čak i na svoju štetu. Ponekad ste mirni, a ponekad razdraženi da ni sami ne znate šta se to dešava. Mnoge stvari na koje se drugi “ pale “, vas ni ne dotiču. Živite u svom svetu. U životu vas čekaju mnoga iskušenja. Talente koje ste dobili rođenjem, moraćete da platite ne baš naklonjenom sudbinom. Izvojevaćete mnoge pobede, kretati se mnogim putevima, ali ćete imati brojne i moćne neprijatelje. Poslovi koji vam odgovaraju su svi kod kojih se traži originalnost i inspiracija. Dobro vam idu egzaktne nauke, socijalni poslovi, umetnost. U ljubavi ste emotivni i naravno, nekonvencionalni. Očekujete da takav bude i vaš partner. Bolesti od kojih najčešće bolujete su vezane za slabu cirkulaciju krvi. Nagle meteorološke promene nepovoljno utiču na vaše zdravstveno stanje. Čuvajte ih se.

DVADESET PETA LUNARNA STANICA (8°34'19" - 21°25'44" Vodolije) Vi bi ste menjali svet. Imate puno prometejskog u sebi. Prvi prihvatate nove ideje, posedujete bogatu maštu i kreativnost. Narav vam je ćudljiva i teško je predvideti vaše reakcije. One su neočekivane, ali nikad svesno ne nanosite zlo drugima. Naprotiv, trudite se da svima oko sebe pomognete. Spremni ste sve što imate da podelite drugima. Društveni ste i dobro se osećate samo u spontanim situacijama. Ne odgovaraju vam hijerarhije i ne trpite nikog iznad sebe. Odgovara vam veoma široka lepeza zanimanja. Za vas nema tajni i sve konce brzo pohvatate. Svoju slobodu cenite iznad svega. Niste ljubomorni opraštate neverstvo, jer i vama se to dešava. Bolesti od kojih najviše treba da se čuvate su bolesti srca i nervnog sistema. Osetljivi ste na temperaturske oscilacije. Umereno radite u adekvatnim temperaturskim uslovima i raznovrsno se hranite.

DVADESET ŠESTA LUNARNA STANICA (21°25'45" Vodolije – 4°17'10"(Ribe ) Vama je u svemu potreban mecena ili patron. Niste dovoljno samostalni, a uključujete se u sve i svašta. Sve životne sokove bi ste da upijete odjednom. To se graniči sa nekontrolisanom lakomošću. Ako se ne kontrolišete imaćete velikih problema, koji vam mogu ozbiljno ruinirati i zdravlje. Emotivno niste uravnoteženi. Bilo bi za vas korisno da se bavite poslovima koji smiruju kao što je povrtarstvo i uopšte rad na zemlji. Ako se profesionalno bavite nečim drugim odvojite malo vremena i za takve aktivnosti. U ljubavi imate sreće. Lako uspostavljate komunikaciju i posvećujete se osobi sa kojom ste u vezi. Zdravlje vam nije čelično. Niste imuni na razne bolesti. Zato morate puno voditi računa o svom zdravlju.

DVADESET SEDMA LUNARNA STANICA (4°17'11" - 17°8'36"(Ribe  ) Vama sleduje buran život, pun promena i neočekivanih obrta. Ponekad će to biti dobro i korisno za vas, a bogami ponekad i ne. Smeta vam vaš idealizam, inače bi sve bilo daleko povoljnije za vas. U poslovima vam nije najvažnija zarada. Zahvalni st i vredni. Lako vas je ubediti i prihvatate stavove društva u kome se krećete. Prihvatate se i najtežih zadataka ako je to u višem interesu. Trebali bi ste malo više misliti i na sebe. U poslu se oslanjate na iskustvo starijih kolega. Imate smisla za psihologiju i dobri ste u poslovima gde je treba primeniti. Lako praštate tuđe greške. Osećate dugu i istrajnu ljubav i najbolje se osećate u krugu porodice. Skloni ste raznim bolestima. Limfni sistem, stopala, krvni pritisak, migrene, koža. Piće i pušenje na vas naročito nepovoljno utiču. Birajte suva boravišta, šetajte i raznovrsno se hranite.

DVADESET OSMA LUNARNA STANICA (17°8'37" – 0° Ovna) Osećanja su vam konfuzna. Ponekad je i vama samima teško da shvatite šta osećate. Previše ste osetljivi i veoma komplikovama osoba. Ponašate se više u skladu sa intuicijom nego sa razumom. Ulazite u razne poslove nepromišljeno i lako vas je nasamariti. Zato materijalna sigurnost nije vaša jača strana. Međutim u opštim zbrkama i opasnostima se dobro snalazite. Što je situacija haotičnija vi bolje iz nje isplivate. Vi se nikad ne žalite na okolnosti u svom životu. Prema drugima ste tolerantni. Cenite religiju i duhovnost. Odgovara vam česta promena zanimanja jer se teže možete skrasiti na jednom mestu. Romantični ste i osećate više platonsku nego fizičku ljubav. Lako podpadnete pod uticaj partnera. Rano doživljavate prva ljubavna iskustva, pa često rano stupate i u brak. To obično nije baš najsrećniji izbor. Zdravlje vam je nežno. Imate teškoće sa snom, inklinirate ka bolestima nogu, venama, i psihičkim bolestima. Pravilno rasporedite svoje snage i kontrolišite svoje emocije

Predviđenje budućnosti
SMS poruke

Upišite KUL, napravite razmak, upišite ime i datum rođenja, te pitanje koje Vas interesuje i pošaljite na brojeve:

Austija 0900 506 506 2,00€/SMS
Bosna i Hercegovina 091 810 700 2,34KM/SMS
Hrvatska 667 667 6,24HRK/SMS
Njemačka 44144 1,99€/SMS
Srbija 1551 120DIN/SMS
Švajcarska/Švicarska 9292 3,00CHF/SMS
Švedska 72027 30,00SEK/SMS

Pozovite s povjerenjem
Vidovitu Džemilu

Austija 0900 533 580 2,17€/min
Njemačka 0900 58 19 159 1,99€/min
Švajcarska/Švicarska 0901 800 807 4,23CHF/min
Švedska 0939 111 90 61 20,00SEK/min

PrijateljiMjesečeve mijene

Trenutne pozicije planeta