Meditacija

MEDITACIJA JE SRCE DUHOVNIH TRADICIJA SVIJETA.TO JE PRIRODNA I POTPUNO BEZOPASNA TERAPIJA, TERAPIJA KOJA NEMA KONTRAINDIKACIJE.                                                                                                                                                 Meditacija je tehnika disanja  i opuštanja kojom osoba koja meditira postiže unutrašnji mir i osjećaj zadovoljstva. To je mentalno i duhovno čišćenje koje utiče na stanje psihe i tijela.To je stanje čiste svijesi.

U zdravstvenom pogledu meditacija se može svratati u prevenciju od psihičkih i fizičkih  bolesti. Čovjek se svakodnevno suočava sa raznim problemima i nemirima u svojoj okolini, kroz posao, familiju, zdravlje i sve ostalo što donosi brige, nezadovoljstvo, strah i neizvjesnost.

Zato je meditacija veoma dobra za opuštanje i pomoć za unošenje mira u sebe,jer ona opušta i relaksira osobu.. Cilj meditacije jeste samospoznaja i time svih svojih mentalnih i fizičkih vrlina i mana.Jer kad  osoba spozna  sebe iznutra, tad počinje voljeti sebe,a kad zavoli sebe tad je spreman ljubav davati i primati od drugih.Jer tad osoba shvati svoju vrijednost i hrabro se može suočiti sa svim postojećim problemima. Meditacija dovodi do duhovne ,mentalne i fizičke ranoteže, što je veoma bitno za normala i zdrav život.

Osobe koje meditiraju puno manje su izložene stresu ne, pate od depresije i nemaju psihičkih poremećaja.Akose redovno meditira,svi putevi našeg uma su otvoreni, naše su misli harmonizirane i jasne, u njima nema košmara i nereda, nase su emocije čiste, a tijelo opušteno tako da kroz njega može slobodno da struji vitalna energija...

Spoznaja da je svjesno biće, omogućila je čovjeku da nauči kontrolirati misli, dah i fizicko tijelo. Nakon toga,nadahnuti pojedinci učinili su korak dalje kako bi spoznali Boga, iskusili čistu istinu, doživjeli čistu svjetlost, izdigli se iznad fizickog tijela i doživjeli mentalni preporod. Zavisno od kultura, postoje razlicite metode i tehnika  meditacije.Pogotovo u tibetanskom budizmu, taoizmu, islamu i krsčanstvu.

Tokom meditacija veoma često osobe se susreću sa višim  duhovnim vodičima koji će im pomoći na putu pročišćenja i spoznaji Boga.

OSNOVNA PRAVILA ZA OPUŠTANJE I MEDITACIJU

Kada meditirate, vrlo je važno da su vam leđa ispravna, a tijelo opušteno. Ukočeno  tijelo u  toku  meditacije ne dozvoljava prihvatiti sve Božanske osobine koje teku u nama i kroz nas. Cijelo tijelo se mora osjećati udobno. Ako se osjeća ne udobno, automatski treba  mijenjati položaj.Položaj  za meditaciju može biti u sjedećem ili ležećem stavu,Pravilno disanje je vrlo bitno za meditaciju. Dok dišete, pokušajte udisati što sporije i mirnije možete, tako da se ni perce pred vašim nosom ne bi pomaknulo. A dok izdišete, pokušajte to činiti još sporije nego to  ste udisali. Po mogućnosti napravite malu stanku između izdisaja i udisaja. Ako možete zadržite malo dah na par sekundi. No ako vam to stvara teškoće, nemojte to učiniti. Nikada ne radite nešto što bi moglo oštetiti vaše organe.

Prvo na što morate misliti dok vježbate tehnike disanja jest čistoća. Vaš se dah vrlo lako može pročistiti ako za vrijeme udisanja možete osjetiti da dah dolazi izravno od Boga. Zatim, svaki put kad udahnete pokušajte osjetiti da u svoje tijelo unosite beskrajni mir. Miru je suprotan nemir. Kad izdišete, nastojte osjetiti da istiskujete uznemirenost iz sebe, a isto tako i nemir koji je posvuda oko vas. Kad budete disali na taj način, otkrit ćete da vas nemir napušta. Kad to uvježbate nekoliko puta, pokušajte osjetiti da udišete snagu iz svemira, a dok izdišete, osjetite kako iz vašeg tijela izlazi strah. Kad ste tako učinili nekoliko puta, pokušajte osjetiti da u sebe udišete beskrajnu radost, a izdišete tugu, patnju,bol  i potištenost.

Na ovaj način možete prizivati sve što je pozitivno  a oslobađati se problema i negativnosti. Na primjer, udišete svjetlost, izdišete tamu, udišete snagu, izdišete slabost, udišete hrabrost, izdišete strah,udišete ljubav izdišete mržnju  itd.

Predviđenje budućnosti
SMS poruke

Upišite KUL, napravite razmak, upišite ime i datum rođenja, te pitanje koje Vas interesuje i pošaljite na brojeve:

Austija 0900 506 506 2,00€/SMS
Bosna i Hercegovina 091 810 700 2,34KM/SMS
Hrvatska 667 667 6,24HRK/SMS
Njemačka 44144 1,99€/SMS
Srbija 1551 120DIN/SMS
Švajcarska/Švicarska 9292 3,00CHF/SMS
Švedska 72027 30,00SEK/SMS
PrijateljiMjesečeve mijene

Trenutne pozicije planeta