Dopisujte se sa
Vidovitom Džemilom

Ukoliko želite da se dopisujete sa mnom, zakupite ispod jedan ili više termina od 10 minuta po cijeni od 10€ po terminu putem PayPal servisa.

Dopisivanje - termin od 10 min | 10 EUR

Razgovarajte sa
Vidovitom Džemilom

Ukoliko želite da se čujemo telefonom, zakupite ispod jedan ili više termina od 10 minuta po cijeni od 20€ po terminu putem PayPal servisa.

Poziv - termin od10 min | 20 EUR

Video poziv sa
Vidovitom Džemilom

Ukoliko želite da obavimo video poziv, zakupite ispod jedan ili više termina od 10 minuta po cijeni od 30€ po terminu putem PayPal servisa.

Video poziv - termin od 10min | 30 EUR

RECEPTI
Čaj protiv opadanja kose, čireva, ekcema, dijabetesa...
Čaj od čička je siguran lijek za sprječavanje opadanja kose, za liječenje čireva, ekcema, reumatizma i dijabetesa. Priprema se na slijedeći način:

dvije kašike korijena čička preliti jednom šoljom hladne vode i staviti da ključa 10 minuta. Piti dvije šolje dnevno protiv reumatizma i dijabetesa.
Protiv toksina 
Korijen čička sjajan je borac protiv toksina. Čaj od sasušenog korijena starog do godinu dana, pospješuje izlučivanje urina i znoja, pa tako čisti krv. Čaj od mladog lišća koristi se protiv bolesti želuca i nadutosti.
Melem protiv bubuljica
Suh korijen čička, isitnjen u prah, pomiješan sa kantarionovim ili maslinovim uljem, premazuje se preko bubuljica, gnojnih rana, čireva i raznih osipa po koži.
Protiv reume
Lišće čička skuhano u vinu liječi od kamenca u mokraćnim kanalima, a kad se u litar vode popari 10 grama sušenog lišća i pije ujutro i uveče po jedna šolja, vrlo brzo se ublaže simptomi reume.
Za bujnu kosu
Čičak se odvajkada koristi za njegu kose. Osim kupovnog ulja za bujnu zdravu kosu, preporučuje se i njeno pranje čajem od čičkovog korijena.
Magijski rituali 
Zbog svoje osobine da prijanja za druge predmete, vjeruje se da čičak izaziva i magično djejstvo spajanja. Zato je dobro imati stabljiku s plodovima čička u kući i lijepiti na nju cedulje sa zapisanim željama. Stari narodi su vjerovli da je dobro prije odlaska na posao ili u školu dodirnuti čičak. 

Autor:Aura