Tarot karte

ŠTA  JE TAROT?

Tarot se pojavljuje 1381. godine prvi Mareseljski Tarot pojavljuje se i koristi od 1382. g.  u Italiji,  Parizu, Belgiji i Španjolskoj.  Tarot se počeo redovito koristiti u kraljevskim obiteljima gdje je postao i savjetodavan vodič kroz borbe i ratove.  Također je pomagao i mladima i zaljubljenima iz kraljevskih obitelji u saznavanju njihove budućnosti.

Marseljski Tarot se sastoji od 78 karata Velike i Male Arkane a može se gledati i samo Velika Arkana od 22 karte.  
Mala Arkana služi za dopunjavanje Velike Arkane.  
Iako se može raditi samo s Velikom Arkanom,  ne znači da Mala Arkana ima nevažno značenje,  bez obzira što se smatraju sporednim kartama.  Ako nam Velika Arkana daje određene odgovore i glavne odrednice,  mala će nadopuniti tumačenja određenim detaljima,  sitnicama koje se mogu pokazati vrlo važne,  a i dobro opisuje pozadinu pitanja.  U svakom slučaju,  što preciznije postavimo pitanje,  dobivamo i precizniji odgovor.

KAKO NAUČITI TAROT?

Simbolika tarota je vrlo snažna,  duboka,  mistična.  Iako na prvi pogled izgleda da je tarot lako naučiti,  nije baš tako..    Osnovnu simboliku svake karte je jednostavno naučiti,  ako ništa drugo,  moguće je napamet naučiti njihova opća značenja.  Ali u primjeni tarota i shvaćanju njegovih poruka potrebno je puno više od samih osnova.  Ako samo uzmemo u obzir da je tarot splet znanja iz astrologije,  kabale i numerologije,  a uz to svaka slika sadrži niz magijskih i duhovnih simbola,  gledanje u tarot karte postaje vrlo zahtjevna disciplina.  Kao i u svim ezoteričnim područjima,  najvažniju ulogu će odigrati intuicija i određeno stanje duha.

Kada otvaramo karte,  potrebno je dobro protumačiti povezanost karata,  da bi dobili konačni odgovor.  Oni koji žele naučiti tarot na pravi način,  moraju poštovati simbole karata,  znanja i spoznaja,  ali ne i slijepo vjerovati u ono što vide,  jer tarot je samo sredstvo koje ukazuje na potencijalne mogućnosti i daje savjete koji možda i ne moraju biti usvojeni.  Naprimjer.  ako nekome vidite da će doživjeti uspjeh,  uz uvjet da se sam angažira oko onoga što očekuje,  a osoba ipak ništa ne poduzme,  nego samo čeka određeni događaj,  ta prognoza ima vrlo malo šanse da se ostvari,  jer sam pitatelj mijenja razvoj događaja sa svojom neaktivnošću.

Ako se želite povezati tarotom,  morate poslušati sve poruke koje vam šalje.  Jedan od najboljih načina je kroz meditaciju primate njegove poruke i da svaki dan odaberete jednu kartu na koju ćete usmjeriti svoju pažnju i dokučiti poruke te karte. Koristite svoju intuiciju koja se povezuje sa simbolima i karte. Uvijek postoji više značenja za jednu kartu,  a najvažnije je doživjeti je u skladu s kartama koje je okružuju.

U ČEMU NAM TAROT MOŽE POMOĆI?

Na prvom mjestu da pomogne osobi da spozna samu sebe. Zatim u razotkrivanju nejasnoća kod osobe ili situacija oko nje,  ukazati na zdravstveno stanje kako same osobe tako i njenih članova obitelji odnosno,  osoba koje su joj bliske ili drage,  na ulazak u novi posao ili pregled situacije u trenutnome poslu kao i njegovo napredovanje ili na probleme koji osobu očekuju na tom putu.

KAKO ČITATI TAROT?

Tarot treba znati čitati jer nas to usmjerava da uspostavimo ravnotežu između pozitivne i negativne strane naše ličnosti i to se ne smije zloupotrebljavati već ga izričito koristiti kao vodič i pomoć.  Osoba kojoj se čita Tarot ne smije o sebi unaprijed pričati, kako se ne bi dozvolila manipulacija od strane osobe koja čita tarot.  Treba od podataka dati samo,  ime  i datum rođenja.  Kasnije se mogu postavljati razna pitanja u vezi posla,  ljubavi,  zdravlja ili braka.  Ni u kom slućaju ne smijemo gledati na Tarot kao sredstvo koje služi isključivo proricanju sudbine,  mada ono to i nije u pravom smislu,  već je putovanje kroz Tarot karte prvenstveno putovanje u naše sopstvene dubine.

Predviđenje budućnosti
SMS poruke

Upišite KUL, napravite razmak, upišite ime i datum rođenja, te pitanje koje Vas interesuje i pošaljite na brojeve:

Austija 0900 506 506 2,00€/SMS
Bosna i Hercegovina 091 810 700 2,34KM/SMS
Hrvatska 667 667 6,24HRK/SMS
Njemačka 44144 1,99€/SMS
Srbija 1551 120DIN/SMS
Švajcarska/Švicarska 9292 3,00CHF/SMS
Švedska 72027 30,00SEK/SMS
PrijateljiMjesečeve mijene

Trenutne pozicije planeta