Zanimljivosti


Prema izvorima s interneta ovaj je zapis pronađen u “Svitcima s mrtvog mora“, a ovo je Solomonov potomak Isus propovijedao svojim učenicima tokom svojih putovanja po Egiptu. “Svitci s Mrtvog mora”

ili „Kumranski spisi“ sastoje se od oko 900 dokumenata, uključujući i tekstove iz Hebrejske Biblije, koji su otkriveni između 1947. i 1956. u 11 špilja u okolici Kumrana u blizini drevnog naselja Khirbet Qumran, na sjeverozapadnoj obali Mrtvog mora. Ovo je prijevod samo teksta Solomonovih zapovijedi sreće.
“Zapovijedi sreće” mnogim tragaocima omogućavaju da steknu razumijevanje prirode, energije izobilja, ispune svoj život savršenom radošću, otkriju u sebi izvor sreće i mudrosti. Kada je car Solomon sišao s planine, poslije zalaska sunca, okupljeni u podnožju su mu rekli:
- Ti si izvor nadahnuća za nas. Tvoje riječi preobražavaju srca, a mudrost tvoja prosvjetljuje um. Mi žudimo da te slušamo. Reci nam:
Tko smo mi?
On se osmjehnuo i rekao:
- Vi ste svjetlost svijeta. Vi ste zvijezde. Vi ste hram istine. U svakom od vas je Svemir. Zaronite um u srce, pitajte svoje srce, slušajte kroz ljubav svoju. Blaženi su oni koji znaju jezik postojanja.
Šta je smisao života?
- Život, to je put, cilj i nagrada. Život, to je ples ljubavi. Vaša predodređenost je da procvjetate. Postojanje, to je veliki dar dat svijetu. Vaš život je povijest Svemira. I zato je život ljepši od svih teorija. Odnosite se prema životu kao prema prazniku, jer je život vrijedan sam po sebi. Život se sastoji od sadašnjosti. A smisao sadašnjosti – je biti u sadašnjosti.
Zašto nas proganjaju nedaće?
- Što ste posijali, to ćete i požnjeti. Nesreća, to je vaš izbor. Siromaštvo je ljudska tvorevina. A ogorčenost je plod neznanja. Optužujući gubite snagu, a žudnja raspršuje sreću. Probudite se, jer je siromašan onaj tko nije spoznao sebe. A tko nije našao unutar sebe Carstva Božjeg je beskućnik. Siromašan je onaj tko gubi vrijeme uzalud. Ne pretvarajte život u životarenje. Ne dozvolite masi da uništi vašu dušu. Da bogatstvo ne bude vaše prokletstvo.
Kako prevazići nedaće?
- Ne optužujte sebe. Ne odričite se sebe, jer ste božanstveni. Ne uspoređujte se i ne razjedinjujte se. Za sve blagodarite. Radujte se, jer radost čini čuda. Volite sebe, jer voleći sebe volite sve. Blagodarite opasnosti, jer smjeli postižu blaženstvo. Molite se u radosti – i nesreće će vas zaobići. Molite se, ali ne trgujte s Bogom. I znajte zahvala je najbolja molitva, a sreća – najbolja hrana za dušu.
Koji je put do sreće?
- Sretni su oni koji vole, sretni su oni koji su zahvalani. Sretni su oni koji su smireni. Sretni su oni koji su pronašli raj u sebi. Sretni su oni koji daruju s radošću i primaju darove s radošću. Sretni su tragaoci. Sretni su probuđeni. Sretni su oni koji slušaju glas Boga. Sretni su oni koji ostvaruju svoju predodređenost. Sretni su oni koji su spoznali jedinstvo. Sretni su oni koji su spoznali ukus spoznaje Boga. Sretni su oni koji borave u harmoniji. Sretni su oni koji su spoznali ljepotu svijeta. Sretni su oni koji su se otkrili Suncu. Sretni su oni koji teku kao rijeke. Sretni su oni koji su spremni prihvatiti sreću. Sretni su mudri. Sretni su oni koji su spoznali sebe. Sretni su oni koji su zavoljeli sebe. Sretni su oni koji su zahvalni životu. Sretni su stvaraoci. Sretni su slobodni. Sretni su oni koji praštaju.
U čemu je tajna izobilja?
- Vaš život – je najveća dragocjenost u riznici Boga. A Bog – dragulj ljudskog srca. Bogatstvo unutar vas je neiscrpno, a izobilje oko vas je beskonačno. Svijet je dovoljno bogat da svatko može postati bogat čovjek. Zato što više dajete, više i dobijate. Sreća stoji na pragu vaše kuće. Otvorite svoje misli izobilju i pretvorite sve u zlato života. Blaženi su oni koji su pronašli blago u sebi.
Kako živjeti u svijetu?
- Ispijajte svaki trenutak života, jer neproživljeni život rađa tugu. I znajte kako je unutra tako je i spolja. Tama svijeta – je od tame iz srca. Čovjek – je sjeme Sunca. Sreća – to je izlazak Sunca. Spoznaja Boga – to je rastvaranje u svjetlosti. Prosvetljenje – to je sjaj od tisuću sunca. Blaženi su oni koji žude za svjetlošću.
Kako steći harmoniju?
- Živite jednostavno. Nikome ne nanosite štetu. Ne zavidite. Od sumnji se očistite da ne donesu nemoć. Posvetite život ljepoti. Stvarajte zbog kreativnosti, a ne zbog priznanja. Odnosite se prema bližnjima kao prema otkrovenjima. Preobrazite prošlost. Donosite u svijet novinu. Napunite tijelo ljubavlju. Postanite energija ljubavi, jer ljubav sve produhovi. Gdje je ljubav – tu je i Bog.
Kako postići savršenstva života?
- Sretan čovjek preobražava mnoge. Nesretni ostaju robovi, jer sreća voli slobodu. Istinska radost je tamo gdje je Sloboda. Spoznajte osjećaj sreće. Otvorite se svijetu i svijet će se otvoriti vama. Odričući se sukoba, vi postajete gospodar.
I pogledavši sve a ljubavlju, dodao je:
- Ali, puno više će vam otkriti tihovanje… Samo budite sa sobom…”
bebamur.com

Predviđenje budućnosti
SMS poruke

Upišite KUL, napravite razmak, upišite ime i datum rođenja, te pitanje koje Vas interesuje i pošaljite na brojeve:

Austija 0900 506 506 2,00€/SMS
Bosna i Hercegovina 091 810 700 2,34KM/SMS
Hrvatska 667 667 6,24HRK/SMS
Njemačka 44144 1,99€/SMS
Srbija 1551 120DIN/SMS
Švajcarska/Švicarska 9292 3,00CHF/SMS
Švedska 72027 30,00SEK/SMS

_____

Ukoliko Vaša država nije podržana, a želite da se dopisujete sa mnom, zakupite ispod jedan ili više termina od 10 minuta po cijeni od 10€ po terminu putem PayPal servisa.

Dopisivanje - termin od 10 min | 10 EUR

Pozovite s povjerenjem
Vidovitu Džemilu

Austija 0900 533 580 2,17€/min
Njemačka 0900 58 19 159 1,99€/min
Švajcarska/Švicarska 0901 800 807 4,23CHF/min
Švedska 0939 111 90 61 20,00SEK/min

_____

Ukoliko Vaša država nije podržana, a želite se čujemo, to možete uraditi:

Telefonom: zakupite ispod jedan ili više termina od 10 minuta po cijeni od 20€ po terminu putem PayPal servisa.

Poziv - termin od 10 min | 20 EUR

_____

Video poziv: zakupite ispod jedan ili više termina od 10 minuta po cijeni od 30€ po terminu putem PayPal servisa.

Video poziv - termin od 10min | 30 EUR

PrijateljiMjesečeve mijene

Trenutne pozicije planeta