Zanimljivosti

Sudbinske godine: Otkrijte što vam donose u život?
U ovom i u sljedećim člancima moći ćete pročitati kakvu vam sudbinu donosi

( i donosila je) svaka godina vašeg života unutar ciklusa koji se ponavljaju. Numerologinja Dolores Rodin upoznat će vas u ovom članku s mogućnostima koje donose prva, druga i treća godina u svakom od ciklusa našeg života, na svim životnim razinama.
Svima nam je dobro poznato da postoji dvanaest sati dnevnih, kao i noćnih, dakle dva puta po dvanaest sati. Ovi se sati ponavljaju isto kao i dani i tjedni (jer sve je u životu u nekoj vrsti kretanja), kroz dvanaest mjeseci tijekom jedne godine koja bi se mogla nazvati nekom vrstom „Male godine“, u smislu uobičajene, rođendanske, kalendarske godine, a u odnosu na „Veliku godinu“ koja je univerzalna svemirska ili nebeska godina, a traje dvanaest puta po dvanaest mjeseci, dakle 144 godine, ali čovjekov vijek je puno kraći. Vrijeme u kojem je čovjek rođen i njegova sudbina imaju isti značaj.
Iz ovoga proizlazi da čovjek u svom životu od kada je na neki način „izbačen“ na ovaj svijet kreće od nule (0), odnosno nulte godine svog života koja traje od 0. do 1. godine, kada završava jedno razdoblje, zatim od 1. do 2. godine, kada završava drugo razdoblje, nadalje od 2. do 3. godine, kada završava treće razdoblje, i tako dalje, sve do razdoblja od 11. do 12. godine, kada završava dvanaesto razdoblje, kao jedan period čovjekova života.
Nakon čega se kreće ponovno od nulte godine, samo ovaj put prvo je razdoblje od 12. do 13. godine, pa ponovo drugo razdoblje, od 13. do 14. godine, zatim treće od 14. do 15. godine, i tako dalje, godinu po godinu, u kojoj se ponavljaju čovjekove dužnosti, samo sve ozbiljnije i odgovornije.
Moglo bi se reći da je čovjekov život nekako raspoređen i ponavlja se u vremenu od dvanaest po dvanaest dijelova od kojih svaki dio, svaka godina života označava određeno polje čovjekova interesa, ali isto tako može označavati i razinu života, ili dijelove koji predstavljaju različite vidove čovjekove osobnosti, bolje rečeno same sudbine čovjeka, po godini života u kojoj se on nalazi.
Tako se iz ovoga može vidjeti u kojoj će starosnoj dobi čovjeka snaći bolest, kada je dobro vrijeme za prodaju, kada ići na duža putovanja, kada mirovati, a kada aktivno djelovati, kada potražiti neki posao, kada humanitarno djelovati, kakvi će biti odnosi s rodbinom, susjedima, što se zbiva u roditeljskom domu…
1. – Prva godina
…vlada ovim godinama života, od rođendana do rođendana.
0. – 1.
12. – 13.
24. – 25.
36. – 37.
48. – 49.
60. – 61.
72. – 73.
84. – 85.
Ovo je godina Novog rođenja, nove sudbine
Pokazuje što smo, tko smo, kao i odabir našeg zanimanja. Govori o nama samima, našem izgledu, osobnosti, ponašanju prema tijelu, dinamičnosti, snazi, temperamentu, kao i intimnom stanju u sadašnjosti; sve se brzo rješava. U ovoj godini života imamo najveće mogućnosti samorazvoja, kao i razvoja pojedinih osobina, talenata i vlastite volje. Ima značajan utjecaj na zdravlje i konstituciju tijela, kao na svijest i smisao vlastita postojanja. Pokazuje kako se ponašamo na svom životnom putu.
Sve novo počinje s ovom godinom života. Dobro moramo promisliti o okolnostima vlastita početka i pokušati proširiti svoje mišljenje i djelovanje, te odrediti cilj i imati volje da se željeno i dostigne. Valja ispitati svoje opće mogućnosti, vrline, mane, uspjehe, neuspjehe, načine djelovanja, neke nasljedne osobine, majčine i očeve, generacijske, praizvorne, kao što su građa tijela (glava, kosa), zdravlje, životna energija, borba za egzistenciju, duševne sklonosti, skrivene talente i mogućnosti.
Godina otvaranja
Unutarnje sklonosti bi trebale izaći na površinu, valja nastojati stvoriti nešto novo, odvojiti osobne od tuđih interesa, možda se odlučiti za kupnju stana, automobila, pokretanje vlastita biznisa. Postoji velika mogućnost novih pothvata, oporavka od bolesti, novih razmišljanja, važnih snova, sanjarenja. Valja raditi na svom tjelesnom zdravlju (baviti se sportom ), razvijati intelekt, poboljšati opće zdravstveno stanje, unaprijediti život. Dobro je zapitati se kakve su naša društvena i duhovna razina: tko smo, što smo, kakvi smo, zašto smo, što želimo, kamo idemo?
Ovdje najbolje dolazi do izražaja izreka: kako sijemo, tako i žanjemo. Ovo je godina otvaranja, te se stoga trebamo nadati svim vrstama otvaranja. Događaji će nam pokazati da li se nadati uspjehu, ili postoji negativan stav i strah od neuspjeha. Sada se sve ubrzano odvija. Dobro je planirati nešto novo, ali ne i praktično provođenje u djelo.
Projekti
Projekti kojima se bavimo će napredovati, ali zajmove ne treba ni davati niti uzimati, nego valja poslovati samo s gotovinom ili robom. Sada svakako valja rediti račune. Ne dirati ušteđevinu. Ovo je razdoblje povoljno za kratka putovanja, ali ne i putovanja brodom ili avionom. S druge strane nije povoljno za kopanje i druge aktivnosti na otvorenom. Veći se uspjeh postiže u radovima koji se obavljaju u zatvorenom prostoru, a naročito u poslovima koji se tiču tkanina, šivanja, krojenja i uređivanja unutrašnjih prostora.
Možemo se dugo uspinjati, opasno se ponašati, destruktivno, aktivno, dinamično, mladenački ludo. Potrebno je izbjegavati agresivno ponašanje, nasilje, sukobe, svađe, nesretne slučajeve, lomove, opekotine, zatvor u smislu zatvorenog prostora.
Bolesna može biti glava, lice, mozak, čelo, tijelo, mišićni sustav, jetra, sluh (gluhoća); žlijezde za izlučivanje, žuč, reproduktivni organi; može se patiti od nesanice, napetosti, nervoze; postoji opasnost od nastanka tumora ili od infarkta.
2. – Druga godina
…vlada ovim godinama života, od rođendana do rođendana.
1. – 2.
13. – 14.
25. – 26.
37. – 38.
49. – 50.
61. – 62.
73. – 74.
85. – 86.
Ovo je godina imovine
…godina nasljedstva, posjeda, tu se nalazi sve ono što imamo, što smo stekli i što ćemo steći, sve neposredne koristi i materijalna zadovoljstva, kao i naš osobni stav prema novcu. Označava prihode od osobnog rada, ali i našeg zdravlja u širem smislu.
Možemo biti fizički privlačni, muzikalni, puni ljubavi, okrenuti obitelji, brinuti se za hranu, biti plodni, doživjeti začeće, baratati nekretninama, posjedom, novcem, imanjem, bogatstvom, tekućim imetkom, koristiti okolinu, obrtna sredstva, biti slobodni, sretni ili nesretni, napredovati ili doživjeti neke krajeve koje ćemo sami uzrokovati.
U ovoj godini života bavit ćemo se pitanjem bogatstva, materijalnih rezervi svoje imovine, novca, posjeda, radne sposobnosti, mogućnostima zarade, pokretne ili nepokretne imovine, dragocjenosti, hrane, jela, pića, odjeće, obuće, oblačenja, tradicije. Može se raditi i o pomoćnim materijalnim izvorima koje smo dobili, odnosno naslijedili, a koji su nam na raspolaganju pri izvršavanju naše životne zadaće.
Materijalna godina
U pitanju može biti narodna imovina, porezi, komercijala, dionice, zaklade, ulaganja, izazovi. Ovo je godina novčanih mogućnosti, pa tako upornost i rad, odnosno energija u tom smjeru može predstavljati veliki kapital. Ovoj se godini pripisuje i pohlepnost, stoga je potrebno obratiti pažnju na tu osobinu i korigirati je, kao i sposobnost govorenja istine ili laži.
Možemo se vraćati na rano djetinjstvo, obitelj u kojoj smo rođeni, prvu okolinu s kojom smo se susreli, prvo obrazovanje, usmeno učenje, podržavanje i izdržljivost drugih prema nama, stvaralaštvo, izražavanje prema vanjskom svijetu, komunikacije, ali i samom licu koje pokazujemo drugima. Upravo sada dolazi do oblikovanja naše osobnosti pod utjecajem okoline i materijalnog svijeta, dolazi do neke vrste tjelesnog rasta i razvoja.
Potrebno je razvijati talente i sve one nadarenosti koje mogu pomoći u organizaciji vlastita života. Sve svoje stvaralačke snage potrebno je usmjeriti prema cilju. Do izražaja dolaze osnovne namjere u svim međuljudskim odnosima, kojima je potrebno posvetiti dovoljno pažnje kako bi se uspostavili skladni međuljudski odnosi. Do izražaja dolazi osobni ukus, što se voli, a što ne, i to od hrane pa do odnosa s drugima.
Odbaciti nepotrebno
Venera se brine za sigurnost, ljubav, skladne odnose, za užitak, ljepotu, rješavanje problema, vjenčanja. Godina je Odbacivanja, te stoga nije povoljna za započinjanje novih poslova ili organiziranje društvenih djelatnosti, ali je odlična za čišćenje, pranje, raščišćavanje, odbacivanje starog i rješavanje nepotrebnog. Dobra je za sve one poslove koji se odnose na osobni izgled i higijenu, a idealna je za održavanje zdravlja, rekreaciju i relaksaciju, ili za sportske aktivnosti, posebno za plivanje.
Možemo se dugo uspinjati, biti neplodni, nesretni. Potrebno je izbjegavati putenost, nemoral, lijenost, prljavštinu, snobizam, pohlepu, proždrljivost, egoizam, nemar, ravnodušnost.
Bolesni mogu biti vrat, grlo, usta, zubi, glasnice, krajnici, desno oko, uši; mogu nastupiti bolesti lica kao i organi lica, zatim oboljeti mogu leđa, jajnici, endokrine žlijezde, bubrezi, koža, vene, krvna zrnca; mogu nastati tumori, dijabetes, a može doći i do problema stvaranja spolnih stanica – sperme i jajašca.
3. – Treća godina
…vlada ovim godinama života, od rođendana do rođendana.
2. – 3.
14. – 15.
26. – 27.
38. – 39.
50. – 51.
62. – 63.
74. – 75.
86. – 87.
Ovo je godina Komunikacija
…u najširem smislu: uključeno je sve što je u vezi s pokretom, također kratka iznenadna putovanja, vijesti koje smo iščekivali. U prvi plan dolaze braća, sestre, rođaci, obitelj po krvi, obiteljska, radna okolina, susjedi, svi oni koji nas okružuju i dolaze u doticaj s nama, a koje nismo birali.
Pokazuje uspjeh u školi i studijima, raspoloženju i inteligenciji, trgovini i raznim posredovanjima. Možemo imati simpatija izvan obitelji, biti puni emocija, naklonosti, odvažnosti. Ići na kraća putovanja, izlete, raditi nešto rukama, prstima, ponašati se kao vjetar. Niti u jednom životnom razdoblju ne učimo kao sada, s lakoćom primamo nove sadržaje, lakše razumijemo, upoznajemo svijet.
U ovoj godini života do izražaja dolaze naša braća i rođaci. Učimo kako koristiti moć uma i razuma, neke intelektualne i motoričke sposobnosti, snalaženje u društvu, komuniciranje i kretanje u prostoru. Otkrivamo vezu s okolinom, istražujemo što nam pomaže da je razumijemo, putujemo, krećemo se vlastitim ili javnim prijevoznim sredstvom.
Komunicirajte, putujte
Prosuđujemo svoje bližnje, obitelj po krvi, braću, sestre – posebno mlađe, bližu rodbinu. Otkrivamo našu vezu sa svijetom, otvaramo se prema svemu što ljudsko biće pokreće, veže ili dijeli. Važnu ulogu imaju naši bližnji, ljudi s kojima se često susrećemo, osobito je potrebno posvetiti pažnju razumijevanju i razmjeni misli s drugima.
Naša snalažljivost dolazi u prvi plan kao i duhovna budnost, hrabrost, strast u ostvarivanju ciljeva u onome što volimo raditi, predstavlja svako izražavanje koje se izlaže drugim ljudima, kao što su izdavaštvo, novinarstvo, poslovi u banci, policiji, rad rukama, umjetnost, slikanje, sviranje, bavljenje fotografijom, a u duhovnom smislu to je godina inicijacije – impulsa koji nas pokreće na duhovnom planu, duhovnog usmjeravanja, religije, moći.
Sada se uči, počinje studij, sklapaju se ugovori, prodaja, preprodaja, kreativnost, obnova, posredovanje, preuređenje, rušenje – gradnja, potreba da se nešto stvori. Pokazuje našu strpljivost, izdržljivost, služenje, koliki smo prijatelji djece, svoje ili tuđe, put žene i društva, nekretnina neprijatelja, kraj smetnji, dovršenje.
Ne budite površni
Godina je Potpunosti, odlično vrijeme za organiziranje priredbi, posebno velikih društvenih događanja i prijema, nekih svečanosti kao i svečanih skupova. Dobro je za kraće putovanje ili selidbu, svadbe i udaje, ženidbe, jer je mogućnost uspjeha veća. Neke kućne poslove treba ostaviti po strani, naročito ako su neki poslovi važniji i hitniji. Ovo razdoblje nije dobro za poljoprivredne poslove, uređenje okoliša i vrtova.
Možemo imati osjećaj da su nam ograničeni horizonti, imati krivi način mišljenja, čudne misli i intelektualno razmišljanje, ograničen rad rukama, prstima, nesređen život; stvari nam mogu ići loše zbog naše površnosti, laži, dodvoravanja, neodgovornosti, škrtosti, licemjerstva. Moguće je da se pojavi i neprijatelj, neka krađa, prijestup ili smrt roditelja. Oprez s vozilom u prometu!
Bolesni mogu biti dišni putovi, pluća – u smislu pojačanih problema s disanjem; mogu nastupiti problemi poput astme, zatim problemi s rukama, dlanovima, prstima, ramenima, rebrima, umom, mozgom, živčanim sustavom, sluhom, desnim uhom, sa žuči, crijevima, a mogu se pojaviti i neke zarazne bolesti.
Dolores Rodin

Predviđenje budućnosti
SMS poruke

Upišite KUL, napravite razmak, upišite ime i datum rođenja, te pitanje koje Vas interesuje i pošaljite na brojeve:

Austija 0900 506 506 2,00€/SMS
Bosna i Hercegovina 091 810 700 2,34KM/SMS
Hrvatska 667 667 6,24HRK/SMS
Njemačka 44144 1,99€/SMS
Srbija 1551 120DIN/SMS
Švajcarska/Švicarska 9292 3,00CHF/SMS
Švedska 72027 30,00SEK/SMS
PrijateljiMjesečeve mijene

Trenutne pozicije planeta