Jevrejski horoskop

Indeks članka


 

 


 

Gedi- Jarac
Rođenih od 22. 12. do 20. 1.
Vladajuća planeta: Saturn
Element: Zemlja
Osobina: zatvorenost
Kvalitet: neiskvareni
Mana: sebičnost
Boja: tamnosiva, crna, smeda
Dragi kamen: hrizolit i lapis
Metal: olovo
Biljke: čičak, majoran i vres                                                                                                                                         
Voli: tradiciju i štednju                                 

Životinje:svi papkari
Ne voli: rasipnost, neodgovornost
Ključne reči: proračunatost, tradicija, upornost, štedljivost, pesimizam
Životni vek: više od 80 godina.
Karakterne osovine Gedija (Jarca)
Osobe rođene u znaku Gedia su čvrstog karaktera, uporni, obazrivi, ozbiljni, realisti, pouzdani i uvek skloni sopstvenim intersima. Po prirodi su zatvoreni i rezervisani, neiskvarenog karaktera, poseduju izvrsnu memoriju i u stanju su da prihvate veliku odgovornost. Nisu nikad osvetoljubivi, iako su ponekad mračnog raspoloženja. Pedantni su, pridržavaju se uobičajnog reda, poštuju autoritete, ali im se nikad ne udvaraju. Neki su Gedi veliki materijalisti, često agresivni, znaju biti neugodni i da vređaju (osobina više muškarca nego žena), a često su i sarkastični i cinični. Ako su takve prirode (a takvi nisu svi), onda su veoma škrti, nezahvalni, neemotivni i hladni. Gedi mogu da budu veoma stroge i asketske ličnosti. Ne samo da ih ovozemaljska uživanja ne privlače već ih oni i najčešće izbegavaju. Međutim, njihov unutrašnji život je vrlo bogat i intenzivan, a zaključivanje promišljeno. Nisu preambiciozni i najčešće su zadovoljni i sa skromnim.
Dom i porodica
Gedi imaju ustaljene principe i znaju da budu teško pristupačni, pa zbog toga se ne uklapaju lako u okolinu i ne teže novim poznanstvima. Okolina mora da uloži napor da bi ga takvog prihvatila.
Njegovi su kontakti odmereni i na distanci, jer se i pored drugarskog raspoloženja, ipak ne vezuje lako. Za odabrane prijatelje se vezuje za ceo život. Jarčevi, iako introvertni, poštuju svoje bližnje i spremni su da se žrtvuju za njih. Takođe su u stanju da štite i svoje potčinjene. znak
Posao
Ekonomija im ide od ruke. Velike su štediše, pa često mogu zastraniti i postati škrtice. Iako njih većina poseduje znatnu imovimu, ipak žive skromno i nikad se ne razbacuju. Dobro procenjuju investicije. Leže im mnoga zanimanja kao što su građevinar, inženjer, bankar, informatičar, farmer, trgovac nekretninama itd. Kako stare, tako im se poboljšava finansijska situacija.
Zdravlje
Slabe tačke kod Jarčeva su kosti i kolena. Izloženi su često reumatizmu, išijasu, lomovima, iščašenjima i uganućima. Neretko su melankolični i skloni depresiji. Kod muškaraca su pored tradicionalnih zona osetljivosti osetljivi i srce, bubrezi, kičma, stomak i zglobovi, a kod žena prehlade i pluća. Kod muškaraca su kritične 4. i 5., godina, a žive dugo, preko 80. godina. Kod žena je kritično rano detinjstvo, te 19., 43. i 51. godina života. Osobe rođene u znaku Gedia zbog zdravlja i kondicije, morale bi se bave sportom. Korisno bi im bilo da izlaze u društvo, da se zabavljaju, smeju, kako bi lečili svoja melanholična i depresivna raspoloženja. Uz to bi trebalo da vode računa o kolenima i da što više šetaju. Njihove biljke su čičak, majoran i vres, a dragi kamen koji bi im mogao donositi dobit i sreću je hrizolit. Neki smatraju da im i lapis lazuli donosi blagodeti.

                                                                                 Autor:Petar Jokić   www.tabanovic.com


Deli - Vodolija

Rođeni od 21. 1. do 19. 2.
Vladajuća planeta: Uran, Saturn
Element: Vazduh
Osobina: druželjubivost
Kvalitet: nezavisnost
Mana: buntovnost
Boja: tirkizna, plava
Dragi kamen: oniks
Metal: titan
Bilje: paprat, mahovina i lišaj
Životinje: velike ptice koje mogu dugo leteti
Voli: druženje, prijatelje, timski rad, dobrotvornost
Ne voli: društvene norme i nepravde
Ključne reči: humanost, sloboda, pravda, ekscentričnost, druzeljubivost…
Životni vek: više od 81 godinu.
Karakterne osobine Vodolije (Deli)
Osobe rodjene u znaku Deli su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha i prilagodljive prirodne. Najčešće su veoma originalne, nezavisne i iznad svega cene slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge i uvek iskazuju solidarnost sa osobama kojima se čini nepravda. Od loših osobina mogu da budu koristoljubive, zavidne, izveštačene sa boemskim i snobovskim karakteristikama. Veoma su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege. Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni. Vodolije imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova može da izgleda čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato često u drugi plan potiskuju svoje osobne interese pa same trpe zbog svoje takve prirode. Većina Delia su društvena i humana bića koja uvek pokušavaju da nađu razumevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i večina ih ceni.
Stalno teže da izgrade stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima, ali i da pri tome održavaju svoje društvene veze, javne nastupe i prijateljstva.
Posao
Deli su u poslovnom smislu materijalisti i praktičari. Poseduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrednosti, spremne su da rizikuju i brzopletu uđu u nove projekte. Dobre su u pronalazaštvu, bankarstvu, investicijama, ali samo ako raspolažu izvornim i objektivnim informacijama. Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost delovanja. Imaju smisla i za okultne stvari, ali se njima retko bave.
Dom i porodica
Privržene su porodici u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan, ali savremen način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalističkih iskustava. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi ili seks. Deli najčešće imaju dosta slobodno shvatanje seksualnih odnosa i sloboda.
Zdravlje
Slabe tačke i oboljenja kojima su Deli skloni svode se na noge, vene, cirkulacijau, čir i komplikacije, prelome i mišićne tegobe. Kod muškaraca su još problem i glava, pluća, jetra i slezina, a kod žena disajni organi i creva. Deli su obično izdržljive i dugovečne. Kad su u pitanju muškaraci, njihove su kritične godine 11. i 6., a kod žena 4, 17, 19, 31. i 44. Da bi se osečale u punoj fotmi, za Delie su korisne večernje kupke nogu, šetnje, džogiranje i izbegavanje dužeg stajanja. Njihove biljke su paprat, mahovina i lišaj, a dragi kamen oniks, koji im donosi sreću, zdravlje i blagostanje.

                                                                        Autor:Petar Jokić     www.tabanovic.com

 


 

Dagim - Ribe
Rođeni od 20. 2. do 20. 3.
Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter
Element: Voda
Osobina: romantičnost
Kvalitet: sklonost ka umetnosti
Mana: zlopamptilo
Boja: ljubičasta
Dragi kamen: jaspis
Metal: titanij ili kositra
Bilje: vrba i bademovo drvo
Životinje: sve vrste riba
Voli: prirodu, umetnost, romantiku
Ne voli: nasilje, hladnoću i oružje
Ključne reči: intuitivno, osećajnost, romantika, sklad, kolebljivost...
Životni vek: više od 83 godinu.
Karakterne osobine Dagim (Ribe)
Osobe rođene u znaku Dagima (Riba) su plemenite, intuitivne, veoma emocionalne i instiktivne. Poseduju dar za umetnost, okultizam i mistiku. Požrtvovane su, bore se za mir i pravdu i često su žrtve sopstvenih napora. Romantične su sa uzvišenim emocijama, entuzijaste sa snažnom potrebom i osećajem za ozbiljnu muziku. Ispunjene su duhovnošću koju prenose rado na svoju okolinu. Po prirodi su dosta nestabilne, promenljive, plašljive i neuhvatljive. Posesivne su, naglo menjaju raspoloženje, često u skladu sa meteorološkim prilikama, neretko povučene u sebe i površne. Dagim imaju sposobnost da se uvuku tamo gde drugi ne mogu prodreti. Često se povlači u sebe da bi izbegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvatajući njenu umetničku, romantičnu i veoma složenu prirodu. Ustvari, Dagim su veoma društvena bića, vole da zabavljaju druge sa puno dara i uspeha, pune su šarma, altruizma i prenose radost i sreću na okolinu u kojoj se kreću.
Dom i porodica
Obično se dobro slažu sa bližnjima, iako su ponekad nervozne i nestrpljive u porodičnim odnosima.
 One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje porodičan život svakako zahteva. Trude se sve da zadovolje i nesretne su ako im to ne polazi za rukom. U partnerskim odnosima su izuzetno pažljive i veoma prijemčive za partnera. Polazi im za rukom da mu ugode i zadovolje fizički i emocionalno. Znaju da trpe i da praštaju (ali i da se svete), a ako kadkad i prasnu, to nije zlonamerno, brzo ih prolazi pa se posle kaju. Dobri su roditelji, mada previše meki i popustljivi prema deci. Pogotovo, kada su još mala.
Posao
Dagim u najčešćim slučajevima nisu materijalisti, ali znaju da barataju sa novcem i nerado se odvajaju od njega. Najlakše ga usmeravaju ka duhovnim dobrima, ali vole i da ga troše na modne trendove. Vole sebi da priušte ono o čemu sanjaju i uvek se radi o nečem vrednom, umetničkom, spiritualnom. Kod njih gotovo i da nema mesta za lažni sjaj i kič.
Zdravlje
Slabe tačke i česta oboljenja su noge i limfni sistem. Tu su najčešće problemi sa stopalima, ravni tabani, žuljevi, celulit, ćelijska hipertrofija i poremaćaj rada nekih žlezda. Kod muškaraca u osetljivu grupu spadaju još srce, stomak i unutrašnji organi, a kod žena srce, stomak, bubrezi, nervi i glava. Kritične godine za muškarca su 12, a za žene 3., 7., 11., 17., 28., 40., 47., 62. Dagim žive dugo, često preko 80 godina. Ribe moraju da vode računa o nogama, da ih svako veče peru u mlakoj vodi sa dodatkom morske soli i da nose ugodnu obuću. Treba da izbegavaju teže sportove i upražnjavaju šetnju na čistom vazduhu i dobro spavanje. Njihove biljke su vrba i bademovo drvo, a dragi kamen jaspis, koji ima moć da zaustavi krvarenje.

                                                                          Autor:Petar Jokić     www.tabanovic.com


Tale -Ovan
Rođeni od 21. 3. do 20. 4.
Vladajuća planeta: Mars, Pluton
Element: Vatra
Osobina: Strast
Kvalitet: dominantnost
Mana: netolerantnost
Boja: crvena
Dragi kamen: dijamant
Metal: čelik
Bilje: borovina
Životinje: ovce, ovnovi
Voli: prirodu, umetnost, romantiku
Ne voli: nasilje, hladnoću i oružje
Ključne reči: odlučnost, agresivnost, ljubomora, uzbuđenje, uniforma...
Životni vek: više od 78 godina
Karakterne osobine Tale (Ovna)
Osobe rođene u znaku Taleta imaju vatrena i žestoka osećanja. Lako i naglo se uzbuđuju, pa često nemaju dovoljno strpljenja niti samokontrole. Volja im je snažna i dominantnija od razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi, brzopleti i netolerantni. Često su jednostrani i prebrzo donose sudove, ali su ipak sistematični. Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne. Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Mešaju se u sve i svašta, svadljive su prirode i veoma drže do sebe I svojih stavova. Imaju puno vrlina: pošteni su, iskreni, časni, verni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti.
Idi na vrh stranice!
Dom i porodica
znak U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće, traže na drugim mestima. Žena Tale je elegantna, živahna, izazovna, strastvena, ali i časna, pozira, voli erotiku i ljubomorna je. Taleti najčešće imaju skladne odnose sa Moznaimima (Vagama), Kešetima (Strelcima) i Ariehima (Lavovima), a teško se slažu sa Sartanima (Rakovima) i Gediima (Jarčevima).
Posao
Najviše im odgovaraju zvanja u kojima se traži temperament i stalna aktivnost: sport, vojska, industrija, građevinrstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove. U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, veoma su pedantani i odgovorni. Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i u poslovima koji zahtijevaju pretvaranje, tolerantnost i diplomatiju. Mogu postati žrtve sopstvenih ambicija, a mogu stradati i od prenaprezanja.
Zdravlje
Zbog svog eruptivnog temeperamenta, alkohol i poroci za njih mogu biti veoma opasni. Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu laku hranu, bez jakih začina i žestokih pića.

                                                                        Autor:Petar Jokić  www.tabanovic.com


 

Šor - Bik
Rođeni od 21. 4. do 20. 5.
Vladajuća planeta: Venera
Element: Zemlja
Osobina: stalan
Kvalitet: čast
Mana: gramzivost
Boja: zelena
Dragi kamen: topaz
Metal: gvožđe
Biljke: kupus i zelje
Životinje: krave
Voli: luksuz, kuću
Ne voli: promene i nesigurnost
Ključne reči: upornost, izdržljivost, doslednost, tvrdoglavost, tromost
Životni vek: više od 74 godine
Karakterne osobine Šor (Bika)
Osobe rođene u znaku Šora su uporne, marljive i čvrsto stoje na zemlji. Poverljiva su i u svemu se na njih možete osloniti. Šor (Bik) je dobar organizator i efikasan realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umetnost i prirodu, emotivan je i nežan. No, zna da bude tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, len je, a može biti spor, osoran i netolerantnog duha. Veoma je ljubomoran i posesivan. U svemu traži sigurnost i ukoliko jednom donese odluku nikad se ne vraća nazad. Veliki je zaljubljenik u život. Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumevanje i vernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepoverljiv prema osobama koje ga okružuju. Njegovo poverenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje da se otvara. Prijatna okolina, jelo, piće i dobra muzika imaju na njega relaksirajući i blagotvoran uticaj.
Dom i porodica
Dobar je domaćin, vezan za ognjište, porodicu i decu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalan je i odan svojoj porodici, zavičaju i domovini. Veoma je milosrdan prema slabima i siromašnim i uvek je spreman da im pomogne.
Posao
Odlično se snalazi u finansijama i dobro ekonomiše. Zna dobro da investira i u stanju je da napravi novac tako reći ni od čega. Voli luksuz, da troši i da kupuje. Ako nije tako, Šor zna da bude tvrdica kakvog je teško i zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspeva kao preduzimač, u poljoprivredi, kao investitor i graditelj. Ima umetničkih sklonosti i može biti izuzetan talenat.
Zdravlje
Slabe tačke Šora su grlo, vrat i ramena. Moguća oboljenja su angina, išćašenje ramena, tumor u grlu. Potrebno je da izbegava promaje, jer one uzrokuju upale grla. Dobro je da često ispira grlo radi sprečavanja mogućih infekcija. Sklon je gojaznosti zbog neumerenog uživanja u jelu i piću. Pati od čestih gorušica i dobro bi bilo da povede računa o holesterolu. Slabe su im tačke stomak, oči, noge i srce. Biljke Šora su kupus i zelje, a dragi kamen mu je topaz, koji snižava temperaturu i ublažuje groznicu. Najviše zdravstvene probleme muškarci doživljavaju u periodu od 3. do 34. godine, a za žene su kritične 5., 7., 11. i 41. godina. U proseku žive 74 godine    

                                                                       Autor:Petar Jokić    www.tabanovic.com


Teomim - Blizanci
Rođeni od 21. 5. do 21. 6.
Vladajuća planeta: Merkur
Element: Vazduh
Osobina: radoznalost
Kvalitet: kreativnost
Mana: površnost
Boja: zelena
Dragi kamen: smaragd
Metal: živa
Biljka: vinova loza
Životinje: veverica
Voli: promene, putovanja
Ne voli: jednoličnost
Ključne reči: komunikativnost, pustolovina, putovanje, istraživanje.
Životni vek: više od 70. godina
Karakterne osobine Teomim (Blizanaca)
Osobe rođene u znaku Teomima su veoma snalažljive, inteligentne, kreativnie rečite i dinamične. Njihova kreativnost je naglašena i motivisana urođenom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični polemisanju i zanimljivim razgovorima. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti. Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju da budu nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva. Iako Teomim ima nemirnu prirodu, stalno je u potrazi za mirnom životnom lukom u kojoj se nikada neće skrasiti, jer je ne nalazi i jer ga mnogi izgovori sprečavaju u ostvarivanju svog sna.
Posao
Najbolje se oseća ako deluju paralelno na više frontova. Uvek je u žurbi i trci; ima niz novih vrlo kreativnih projekata koji mu remete porodični mir. Vole da putuju, kupuju i nose lepu odeću i puno polažu na kvalitet života. Zainteresovani su za novac I dobru zaradu.
Zbog toga su uspešni u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vredni su i marljivi, ali ako je monoton posao brzo od njega odustaju. Mogu raditi samo posao koji je dinamičan i uvek donosi nešto novo.
Dom i porodica
Odnosi sa partnerom nisu dovoljno duboki i zasnivaju se više na intelektualnom nego na emotivnom nivou. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promene partnera, fllertove pa imaju buran emotivni život. Mogu paralelno da održavaju dve i više veza. Moral im nije jača strana i zavisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva. Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju u životu nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva.
Zdravlje
Najranjiviji delovi njihovog tela su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim obolenjima. Dosta su osetljivi i na bolesti disajnih organa. Treba da se bave gimnastikom i nekim sportom, da vežbaju i drže u formi svoje mišiće. Važno je da izbegavaju vlažna, vetrovita i zagađena mesta zbog infekcije disajnih organa. Muškaraci, pored navedenih organa, imaju osetljivo srce, oči i noge. Najrizičniji period u životu Teomima je od 7. do 25., te 33. godina. Ako to prežive živeće preko 80. godina. Kod žena su kritične godine 3., 5., 6., 7., 12., 35., 46. i 48. Ako ih preživi živeće sigurno preko 70. godina. Vinova loza je biljka Blizanaca, a od dragog kamenja, to je smaragd, kome se pripisuje da ‘otvara oči’.

                                                                               Autor:Petar Jokić   www.tabanovic.com


Sartan- Rak
Rođeni od 22. 6. do 22. 7.
Vladajuća planeta: Mesec
Element: Voda
Osobina: strpljivost
Kvalitet: privrženost porodici
Mana: nepristupačnost
Boja:srebrna
Dragi kamen: tirkiz
Metal: srebro
Biljka: smreka
Životinje: rakovi
Voli: porodicu i dom
Ne voli: agresivnost
Ključne reči: zaštitnički, strpljivost, rodoljublje, maštovitost, ranjivost…
Životni vek: više od 80 godina
Karakterne osobine Sartana (Raka)
Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osetljivi. Mnogo truda i energije su spremni da ulože da bi sebi obezbedili spokoj i mirno mesto za život. Znaju da budu sanjari, sumnjičavci i osvetoljubivi. Često su egocentrični i vole da igraju ulogu preteranog zaštitnika, pa na taj način mogu nervirati osobe s kojima rade ili žive. Vole da dele savete, znaju da lažu i veoma su posesivni. U nekim prilikama mogu da budu svađalice, ali su ustvari tolerantni i popustljive prirode. Sartani poseduju veliku energiju i u stanju su da se prilagode svim životnim situacijama. Preterana osetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti.
Posao
Zahvaljujući svojoj prirodi, Sartani žive prilično zatvoreno i uvek prikrivaju svoje materijalno stanje. Veoma su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i permanentno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke.
Dom i porodica
Usmereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrednosti u životu. Vole da dele radost i nevolju. Ta im osobina najviše iskazuje u krugu porodice i u odnosima sa rođacima i dobrim prijateljima. Moglo bi se reči da Sartani jedino u porodičnom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljašnjem svetu zatvoreni u nju. Zbog toga je nepoznatim osobama teško uspostaviti biskost sa njima i upoznati njihovu pravu prirodu i karakter. Prema partneru su obično vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke. Da bi u tome dostigli savršenstvo, smeta im njihov osorni karakter. Takođe, Sartani su veoma vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole da poznaju istoriju svoje domovine.
Zdravlje
Sartani nisu naročitog fizičkog zdravlja. Imaju problema sa plućima, disajnim organima, dijafragmom, stomakom… Osetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žljezde, a skloni su I čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osetljivu jetru, butine i gležnjeve. Rakovi obično imaju dug životni vek. Ako prežive kritične godine, a to su 3., 11. i 23., za muškarce - i 3., 5., 35. i 49., za žene, po svoj prilici će doživeti duboku starost. Žene treba da se paze ujeda pasa, tuberkoloze i mogućih komplikacija s vidom. Zbog svega je potrebno da Sartani vode striktno računa o pravilnoj ishrani i da izbegavaju prežderavanja i gurmanluke. Njihova biljka je smreka, a dragi kamen tirkiz, jer – kako je poznato - onome koji ga nosi oko vrata, tirkiz daje hrabrost i štiti ga od neprijatelja.

                                                        Autor:Petar Jokić       www.tabanovic.com


Arieh- Lav
Rođeni od 23. 7.do 23. 8.
Vladajuća planeta: Sunce
Element: Vatra
Osobina: dominantnost
Kvalitet: stalan
Mana: biti glavni
Boja: zlatna
Dragi kamen: safir
Metal: zlato
Biljka: libanonski kedar
Životinje: divlje mačke
Voli: luksuz, estradu, lov
Ne voli: ako nije ‘glavni’
Ključne reči: moć, ponos, vođstvo, teatralnost, taština, snobizam...
Životni vek: Više od 79 godina
Karakterne osobine Arihea (Lava)
Osobe rođene u znaku Arieha (Lava) krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Veoma su hrabri, cene sebe i u svakoj situaciji se trude da dominiraju. Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni, sujetni i nepristupačni. Prema prijateljima i saradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvek na njih mogu osloniti. Arieh ima loših osobina. Može da bude veoma zavidljiv, grub i nasilnički nastrojen u sprovođenju svojih ciljeva; može da tiraniše svoju okolinu i bude neosjetljiv na tuđe probleme i nevolje. Obično ima velike prohteve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionista. Veoma je samoljubiv i slavoljubiv i u stanju je da prisvoji tuđi trud i zasluge i da se njima hvali. Najsrećniji je kada je okružen velikim brojem obožavalaca i laskavaca.
Dom i porodica
Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahteva slepu pokornost. Obično je nežan i strastven, ali sumnjičav i ljubomoran i u slučaju preljube gotovo da je nemilosrdan.
U stanju je stvari da izdramatizuje do tragičnih razmera. Prema potrebi zna često biti odsutan od kuće, pa mu porodičan život i uloga oca ili majke, nije najača strana u životu iako to nikad ne bi javno priznao.mačka
Posao
Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieha je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj lestvici, ali obavezno i materijalno bogatstvo. Bonvivani su, uživaju u udobnostima svakodnevnog života, komforu i luksuzu, dobroj hrani i glamuroznim zabavama, svečanostima i prijemima, i to često na - tuđi račun. Obožavaju nakit, krzno, vredne antikvitete, umetničke predmete i slične skupocene stvari. Na poslovnom planu su veoma ambiciozni i skloni su neobjektivnim procenama, te unošenju novina i promena u svoj poslovni život iako one nisu nužno potrebne niti racionalne i opravdane. Jedino se dobro osećaju ako su na pozicijama šefova, direktora i visokopozicioniranih službenika. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željejni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud.
Zdravlje
Slabe tačke Arieha su srce, krv, jetra i kičma. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena groznice, stomačne infekcije i polne bolesti. Kod muških Arieha kritične godine su 18, 31, 38, i 68, a kod žena 5, 7, 25. i 35. Žene obično imaju duži životni vek od muškaraca. Ariehi treba da izbegavaju preslanu hranu jer uzrokuje povišeni krvni pritisak, i trebalo bi da kontrolišu holesterol. Takođe im se preporučuje da izbegavaju stresne situacije i nervozu. Biljka Arieha je libanoski kedar, a drago kamen je safir. Kako je poznato, safir pojačava moč rasuđivanja onome ko ga poseduje i pruža pomoć u životnim nevoljama.

                                                                          Autor:Petar Jokić    www.tabanovic.com


Betula - Devica
Rođeni od 24. 8. do 22. 9.
Vladajuća planeta: Mars, Pluton
Element: Vatra
Osobina: humanost
Kvalitet: tačnost i rad
Mana: sitničavost
Boja: crvena
Dragi kamen: dijamant
Metal: čelik
Biljke: detelina i kopriva
Životinje: pegaz
Voli: deliti savete
Ne voli: brzopletost
Ključne reči: entuzijazam, posao, temeljitost, kvalitet, štedljivost...
Životni vek: više od 78 godina.
Karakterne osobine Betula (Devica)
Osobe rođene u znaku Betula su savesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vredne i skromne. Vole tačnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad preteruju u delenju saveta i u kritikovanju. Humane su i spremne da svakome pomognu, neretko čak i na svoju štetu. Stidljive su i to preterano, lako ranjive i često se bez razloga osećaju manje vrednim od drugih.
Posao
Kompleks manje vrednosti im puno smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo da nose svoja nezadovoljstva, previše su principijelne. Ako na vreme ne budu primećene - često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta. Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Prviše se plaše za svoje zdravlje, veoma insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohonderi.
Iako su veliki čovekoljupci, Betule kriju svoja osećanja, koja su dosta hladna i odmerena.znak
Dom i porodica
Pošto im je posao najvažniji, porodica i kuća zbog toga znaju da trpe. Veoma su štedljive, sitničave i velike račundžije. Ekonomične su i znaju da vode domaćinstvo i posao, mada da se ponekad izgube, previše vodeći računa i insistirajući na detaljima. Zbog svoje preterane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza sa partnerom u prvom planu mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti veoma teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lepi ljudi. Dosta su verne i nemaju potrebu niti sklonost da menjaju partnera. Kada se opredele za jednog partnera, onda su mu obično privržene, sve dok ih potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost..
Zdravlje
Betule imaju osetljivi stomak, creva i trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u varenju. Preosetljivog su nervnog sistema, a znaju da pate od vrtoglavice i glavobolje. Kod muškaraca su pored toga osetljive uši, oči, srce i noge, a kod žena su česte migrenozne tegobe i bolesti genitalnih organa. Kritične godine za muškarce su 13., 28. i 40., a za žene 3., 8., 9. i 16. Veći zdravstveni rizik če imati oko 37. godine.

                                                         Autor:Petar Jokić    www.tabanovic.com


Moznaim - Vaga
Rođeni od 23. 9. do 22. 10.
Vladajuća planeta: Venera
Element: Vazduh
Osobina: osećaj za pravdu
Kvalitet: plemenitost
Mana: neodlučnost
Boja: sve nijanse plave i ružičasta
Dragi kamen: opal
Metal: bronza
Biljka: tuja
Životinje: gušter
Voli: lepe manire i eleganciju
Ne vole: pesimizam
Ključne reči: harmonija, estetika, humanost, pravednost, diplomatija…
Životni vek: više od 80 godina.
Karakterne osobine Moznaima (Vage)
Vedre su naravi, društveni, nežni, učtivi i rafiniranih ophođenja. Mudri i logičnog razmišljanja, diplomatski oprezni i imaju jak osećaj za istinu i pravdu. Vole harmoniju, umetnost i po prirodi su estete. Dinamični su, u večitom kretanju, ne podnose nikakve grubosti i teže mirnom rešavanju nesporazuma i konfliktnih situacija. Uvek koriste svoj neosporni šarm da bi prevazišli sporne situacije i da bi ubedili sagovornika. Vole da daju savete koji su puni mudrosti. Veoma dobro znaju da razlikuju dobro od lošeg. Od loših osobina može se navesti njihova česta neodlučnost, ali i nestabilnost u nekim situacijama. Zbog toga postaju veoma osetljivi i ponekad agresivni. Lako se uznemire i nepoverljivi su. Mrze napete situacije i mnogo oklevaju pre nego što se odluče da reaguju. Previše insistiraju na ličnom stavu, svom viđenju situacije koja se odigrava i znaju da smetaju drugima. Ponekad znaju da preteruju u svom insistiranju da se nađe kompromis i kod beznadežnih situacija. Sve posmatraju kroz svoje emocije i skloni su da se opredeljuju za krajnosti.
Moznaimi vole dobro da pojedu i popiju, vode intenzivan društveni život na prijemima, svečanostima, skupovima i izlascima. Polažu na eleganciju, lepu i modernu garderobu, parfeme i veoma vole kvalitetne stvari.Vaga
Dom i porodica
Sa partnerom razvijaju rafinirane osećaje i stvaraju mir i harmoniju. Erotika im je važna, ali nije najvažnija u životu. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni partneri i roditelji. Veoma vole decu i u porodici se o njima podjednako staraju i otac i majka. Ekonomično se ponašaju i bez potrebe nikad ne rasipaju novac, mada se trude da sebi i porodici ne uskraćuju životna zadovoljstva.
Posao
Zbog svoje komunikativnosti, diplomatičnosti i takta, najviše im odgovaraju dinamični poslovi u kojima ostvaruju puno kontakata sa drugim ljudima. Mogu biti dobri advokati, sudije, trgovci, glumci.
Zdravlje
Zdravlje im u velikoj mjeri zavisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uslova. Slabe tačke su im bubrezi, anus, mokraćne infekcije, ciste i hemoroidi. Pored toga, kod muškaraca su osetljivi glava, stomak, vrat i oči, a kod žena glava, vrat, trbuh, creva i noge. Kritične godine za muškarce su 11., 24., 31. i 37., a kod žena 2., 6., 11., 32. i 62. Rođeni u znaku Moznaima treba da izbegavaju duža sedenja, jahanja i vožnju biciklom. Potrebno je da vode računa da uvek piju zdravstveno ispravnu vodu kako bi izbegli infekcije mokraćnih kanala. Važno je da se trude da budu dobro raspoloženi. Njihova biljka je tuja, a dragi kamen - opal.

                                                                Autor:Petar Jokić  www.tabanovic.com


Akrav- Škorpija
Rođeni od 23. 10. do 22. 11.
Vladajuća planeta: Mars, Pluton
Element: Voda
Osobina: strast
Kvalitet: stalan
Mana: agresivnost
Boja: crvena
Dragi kamen: ahat
Metal: čelik
Biljke: šipak, pelin i čemer
Životinja: škorpion
Voli: seks, rizik, magiju
Ne vole: izdaju
Ključne reči: strastvenost, erotičnost, ambicioznost, osvetoljubivost
Životni vek: više od 80 godina
Karakterne osobine Akrava (Škorpije)
Osobe rođene u znaku Akrava (Škorpije) su jake, hrabre, beskompromisne, energične i pametne ličnosti. Imaju logičan i razborit način razmišljanja i zaključivanja, ali su uvek ostrašćene. Pored toga, one su ozbiljne, kompetentne, lojalne, borbene i poseduju razvijen smisao za ono što je praktično. Mistične su i magične, tajanstvene i veoma strastvene. Imaju naglašen intres i smisao za sve oblike okultizma. Nikad se ne upuštaju u ciljeve koje nisu prethodno sagledale i locirale. Pouzdane su i vrlo osetljive. Da bi postigle svoje ciljeve, obično ne biraju sredstva i znaju, ako je to potrebno, da budu i agresivne. Agresivnost je deo njihove prirode, ali u normalnim okolnostima – mogu da budu mirne i plemenite. Nisu konformisti, ali znaju da budu ljubomorni i posesivni, a često i egoistični. Akrav ponekad ima mračnu prirodu, pa je večito nezadovoljan, težak, licemeran, prkostan i pakostan. Spolja deluje kao flegmatik, ali je unutra kolerik. Ipak, zna da bude vrlo principijelan i vredan.
Dom i porodica
Brine se o svojoj porodici i osobama do kojih mu je stalo. Prema partneru oseća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan, često do samouništenja. Vernost je imperativ i sama pomisao na preljubu ga dovodi do besa. Poseduje izrazitu magnetičnost za suprotan pol i najseksualniji je od svih horoskopskih znakova. Uvek je željan erotskog uzbuđenja, pa partneru nije lako da ga zadovolji. Voli dom i svoju decu kojoj se trudi da ispunjava sve želje.
Posao
Ekonomija mu ide od ruke. Vezan je za sticanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih rešenja i mogučnosti. Ako se opredeli za to može biti izvanredan oficir, policajac, tehničar, vaspitač. Zbog svog buntovništva Akravi su često revolucionari, buntovnici i anarhisti. U poslu ne znaju za kompromis kada je u pitanju određen zadatak i postizanje zadatog cilja. Strogi su i nepopustljivi prema svojim saradnicima i potčinjenim, ali najpre prema sebi. Ne traže razumevanje i milost za sebe, ali nisu popustljivi ni prema drugima.
Zdravlje
Generalno govoreći, Akravi u proseku su dobrog zdravlja. Slabe tačke i obolenja su im genitalni organi, ginekološke smetnje, ciste, abortusi, problemi kod testisa. Pored toga kod muškaraca su osetljivi glava, uši, zubi, kičma i noge, a kod žena jetra, zubi i oči. Kritične godine za muškarca su u detinjstvu, zatim 20., 42. i 47. Ukoliko to preživi dugo će živeti, preko 80 godina. Kod žena su kritične godine 18-ti mesec, 9., 15., 18. i 34. Rođeni u ovom znaku treba da paze na dobru cirkulaciju krvi, na vene, da izbegavaju duže stajanje i da nađu načine da troše višak energije koji poseduju.

                                                               Autor: Petr Jokić www.tabanovic.com


Kešet - Strelac
Rođenih od 23. 11. do 21. 12.
Vladajuća planeta: Jupiter
Element: Vatra
Osobina: intuitivnost
Kvalitet: sloboda
Mana: izveštačenost
Boja: ljubičasta
Dragi kamen: ametist
Metal: kositar (kalaj) Sn
Biljka: korijander
Hrana: gomoljasto povrće, sultanija, ribize, grejpfrut
Životinje: konji
Voli: putovanja, sport, lov, svečanosti
Ne voli: sputanost i nepravdu
Ključne reči: sloboda, srdačnost, otvorenost, samostalnost
Životni vek: više od 80 godina
Karakterne osobine Kešeta (Strelca)
Osobe rođene u znaku Kašeta (Strelca) su obdarene inteligencijom, lucidnošću i razumom. Duhovite su, širokih pogleda, dostojne poštovanja, plemenite, uvek vedre i optimistički raspoložene. Izuzetno poštuju ustaljen red i pravdu, cene nezavisnost i slobodu. Veoma su intuitivne, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Poseduju snažnu vitalnost koja ih sprečava da se učaure na jednom mestu i zato veoma često putuju. Teško podnose autoritete i frustracije, izrazito su svoje i slobodoumne. Istovremeno su u nekim stvarima idealisti i materijalisti. Imaju uvek dobre zalihe snage i koncentracije pre donošenja važnih odluka, predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja. U tome su pravi majstori. Istini za volju neretko, Kešeti znaju da budu uobraženi, preterano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako da planu i da se svirepo ponašaju. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju para i neretko su izveštačeni. Ipak, najčešće imaju izoštren osećaj za kontakte i društveni život.
Uživaju da budu na čelu grupe i središtu pažnje, pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri.
Dom i porodica
Veoma su ljubazni sa svojima, ali imaju preterane zahteve prema svom partneru, nad kojim žele da dominiraju, ili bar da ga kontrolišu. Oni sve drži pod nezavisnošću i izbegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih ubedi u svoju slobodu, nasuprot svemu. Kešeti ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti.
Posao
Prilično se dobro snalaze u zaradi i ne oklevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade. U stanju su da obavljaju najrazličitija zanimanja sa podjednakim zadovoljstvom i uspehom. Kešeti u životu mogu biti izuzetno uspešni ako se bave sportom Ii politikom, ali pri tome potrebno je da izbegavaju sportove koji izazivaju iščašenja i istezanje ligamenata (skijanje, biciklizam) i preduge vožnje automobilom.
Zdravlje
Generalno govoreći, Kešeti imaju dobro zdravlje i najčešće spadaju u sportske tipove. Slabe tačke i oboljenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima ekstremiteta, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem delu tela. Kod muškaraca su još slabe tačke grudi, srce, jetra, pluća, stomak i vrat. Kod žena su još slabe tačke trbušna maramica i hemoroidi. Kritične godine u životu muškarca su 8., 16., 18., 48. i 60., a kod žena 3., 6., 16., 26., 38. i 45. Kešeti, u proseku, dožive preko 80. godina. Njihova je biljka korijander, a dragi kamen ametist, koji stimuliše srčanost i hrabrost svim osobama koje su spremne da se bore za svoje životne ciljeve.

                                                                 Autor:Petar Jokić      www.tabanovic.com

Kontakt

Austria
2,17 € / min
 
Germany
1,99 € / min
 
Switzerland
4.23 SFR / min
 
Sweden
30.00 SEK / min
 
From other countries
at a cost of operators from your country
 

PrijateljiMjesečeve mijene

Trenutne pozicije planeta